Annons:

SD: Bygg en väg via Kejserslund till Källsåker

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion om att kommunen ska bygga en alternativ väg för samhällsviktiga transporter till och från Västerviks tätort, med anslutning via befintliga grusvägar i Kejserslund och Källsåker.

Annons:

SD la samma motion redan i november 2015. Den byggde på ett yttrande av Enheten för räddningstjänst och samhällsskydd om olika utrymningsvägar som finns för Västerviks tätort.

Senare svarade Enheten att infrastrukturen är en väsentlig sårbarhet, eftersom Västerviks tätort endast har en in- och utfartsled. De konstaterade också att det skulle vara relativt enkelt att göra en sådan väg men att den inte ska vara tänkt att användas till annat än samhällsviktiga transporter.

SD skriver nu en ny motion om samma ämne, där de beskriver hur kostnaden för en ny södra infart snart är uppe i mellan 400-500 miljoner kronor. I sin motion framhåller de att kommunen har andra viktiga poster att lägga pengar på, bland annat en vattenförsörjningsplan.

SD föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar:

- Att Västerviks kommun bygger en väg för samhällsviktiga transporter till och från Västerviks tätort, med anslutning via befintliga grusvägat från Kejserslund och från Källsåker.


  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt