Annons:

När Greta Thunberg talar lämnar högerpartierna

Högerpartierna i kommunen lämnar sammanträdes salen när Greta Thunberg tal visas.

När Greta Thunberg talar lämnar högerpartierna

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags, kunde ledamöterna välja att se Greta Thunbergs tal om klimathotet eller att gå till en förlängd fikapaus. Högerpartierna valde ledigheten före att lyssna på Greta.

Annons:

Westerwikspartiet, moderater, sverigedemokrater och Mariann Gustafsson (V) valde att lämna Bryggaren när Greta Thunbergs tal visades under en förlängd fikapaus vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags. Resten av ledamöterna satt kvar för att lyssna till hennes tal.

En av de som valde att lämna var Daniel Johansson (SD).

Varför lämnar du salen när Gretas tal visas?

- Vi hade bestämt det i partigruppen. Jag tycker hellre att lyssna till lösningsorienterade tal än att lyssna på det som framställs som ett problem.

Mariann Gustafsson (V) valde också hon att lämna salen.

- Jag tycker inte hennes tal hör hemma i kommunfullmäktige. Jag ser inte bara ett klimathot utan ett större perspektiv, där utrotningen av den biologiska mångfalden är ett lika stort problem som klimathotet.

Emma Johansson (C) valde att stanna kvar och lyssna på Greta Thunberg.

- Klimatfrågan är viktig. Det är bra att människor lyfter den. Det blir kraftfullt när en ung tjej säger åt äldre män vad de måste göra och förändra för att hennes generation ska känna framtidshopp. Jag blir lite förundrad över att så många ledamöter valde att lämna salen, för vi fick inte kortare fikapaus, den förlängdes med elva minuter, så lång som Gretas tal varade, säger Emma Johansson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt