Annons:

SD mycket nöjda med EU-valet – duckar på frågor om Peter Lundgren

Martin Kirchberg är vice ordförande i SD I Kalmar län. Han är mycket nöjd med valutgången där partiet fick 15,7 procent av rösterna. Nu kommer partiet att skicka Peter Lundgren, toppnamnet i partiet, ända in i maktens korridorer. En politiker som nyss anklagats för sexuella trakasserier. Detta vill inte Martin Kirchberg tala om.

Annons:

Istället vill Martin tala om det fantastiska val som Sverigedemokraterna har gjort när de fick mer än 15 procent av alla röster.

– Folk är trötta på EU. Vår linje mer Sverige och mindre Bryssel har gått hem. Vi har varit aktiva under vår valrörelse och talat till våra väljare för att få dem att gå och rösta. Det har lyckats. Vi är verkligen nöjda med valet till EU -parlamentet, säger Martin Kirchberg.

"Ligger precis på gränsen"

Han säger att han väntar med spänning på den slutgiltiga röstsammanräkningen.

- Liberalerna ligger precis på gränsen att komma in i parlamentet. Visar det sig att de hamnar under fyra procentspärren försvagas den liberala gruppen i EU. Det kan tänkas att SD får det mandatet de tappar i så fall.

Han vill också passa på att tacka alla de 700 personer som kryssat för hans namn och personröstat på honom i valet.

Peter Lundgren

Veckan innan EU-valet kom det fram att Peter Lundgren, SD:s toppkandidat till EU-parlamentet gjort sexuella trakasserier mot en kvinnlig partikamrat.

Hur ser du på Peter Lundgrens agerande?

– Jag vill inte på något sätt försvara honom, men det är utagerat mellan honom och kvinnan som han antastade. Det är glömt nu.

Ni väljer att skicka en toppkandidat till Bryssel som gjort sig skyldig och erkänt att han begått sexuella trakasserier mot en kvinna. Hade det varit en ung kille från Afghanistan hade ert parti krävt att han skulle utvisas. Hur kommer det sig att ni ser så annorlunda på de två?

– Jag har inte den uppfattningen. Peter har inte blivit fälld och det handlade inte om våldtäkt.

Vill du inte svara på varför SD väljer att skicka Peter Lundgren till EU-parlamentet?

– Valet och de frågorna som SD kommer att driva är mycket mer viktiga än den frågan. EU har tagit ifrån Sverige sitt självbestämmande.

Men varför skickar ni Peter Lundgren som erkänt sig skyldig till att ha begått sexuella trakasserier?

– Den frågan kan jag inte besvara, det får du ringa vår pressavdelning om, säger Martin Kirchberg.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt