Annons:

M & KD kräver åtgärder –

Malin Sjölander och Jimmy Loord vill se fler åtgärder för att få ekonomin i balans. Foto: Pressbild

M & KD kräver åtgärder – "Påminner om kejsarens nya kläder"

Region Kalmar har stora ekonomiska problem. Moderaterna och Kristdemokraterna fortsätter att sätta krav på Länsunionen.
– Just nu påminner situationen om kejsarens nya kläder, säger Jimmy Loord (KD) i ett pressmeddelande.

Annons:

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, primärvården och psykiatrin går med sanslösa 348 miljoner i underskott. I ett pressmeddelande berättar Moderaterna och Kristdemokraterna om deras medicin.

"Vi vill bland annat tidigarelägga budgeten till första halvåret för att kunna arbeta in den i god tid innan årsskiftet. Vi vill se mer fördjupade månadsrapporter där styrelsen fattar beslut om åtgärder i god tid. Vi vill också arbeta mer fördjupat med personalfrågorna för att trygga kompetensförsörjningen långsiktigt och skyndsamt reducera kostnaderna för hyrbemanning, något andra regioner lyckats med. Fullmäktige bör inte acceptera att de finansiella målen inte nås, skriver oppositionspartierna i ett pressmeddelande. 

– Förra årets resultat landar på minus 95 miljoner kronor, de fyra sjukvårdande förvaltningarnas resultat slutar på under 400 miljoner kronor och kostnaderna för hyrbemanning slutar på över 200 miljoner kronor. Då måste vi tillsammans se verkligheten för vad den är. Vi har förslagit flera åtgärder bland annat ett mer utförligt arbete kring månadsrapporterna där vi inte bara lägger informationen till handlingarna utan också fattar beslut om konkreta åtgärder. Det vore att faktiskt ta ansvar tillsammans, säger Malin Sjölander (M) i ett pressmeddelande. 

Jimmy Loord: 

– Just nu påminner situationen om kejsarens nya kläder. Det är inte alltid roligt att vara den som påpekar att makthavaren är naken. Bakom slogans och visioner finns ett skriande behov av politisk handlingskraft. Kan vi enas om verklighetsbilden blir det fortsatta arbetet lättare. Var finns de politiska förslagen för en ekonomi i balans eller nöjer sig majoriteten med det innovativa ”Varje dag lite bättre 2.0”? säger Jimmy Loord (KD).

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt