Annons:

  • Vårdens planerade jättebyggnad visades i 3D-format –

    Fanny Hansson och Peter Koffed ser fram emot ombyggnationen av Västerviks sjukhus.

  • Vårdens planerade jättebyggnad visades i 3D-format –

    Stefan Bohm som är chef för psykiatriska avdelningen tror att ombyggnationen kommer att läka patienter bättre och att arbetet kommer att underlättas för personalen.

Vårdens planerade jättebyggnad visades i 3D-format – "Helt nytt sätt"

De instanser som är inblandade i ombyggnationen kring sjukhuset i Västervik anordnade öppet hus för medborgarna under onsdagen.
– Det är ett helt nytt sätt för oss att informera, säger Fanny Hansson, planarkitekt och ansvarig planläggare för detaljplanen.

Annons:

Igår hade de instanser som är inblandade i ombyggnationen av Västerviks sjukhus öppet hus på Esplanaden för att föra medborgardialog. Hit kunde boende och nyfikna komma för att ställa frågor, få information och även få en visning i 3D-miljö på hur den nya psykiatribyggnaden förhåller sig till staden.

– Det är första gången som vi presenterar information på det här sättet. Genom ett öppet hus får varje enskild medborgare möjlighet till ett personligt möte där de kan framföra sina synpunkter och frågor till oss, säger Fanny Hansson som är planarkitekt på kommunen och även ansvarig planhandläggare för detaljplanen.

Resan mot sjukhusbygget har varit lång och det senaste är att man ska få utrymme för att bygga högre än vad den gällande planen tillåter.

– Byggnaden kommer att bli tio våningar hög och den nuvarande detaljplanen medger bara 15 till 28 meter. Nu har vi gjort om planen så bygget kan bli 48 meter högt, säger Fanny Hansson.

 Beslut tas i september

I september kommer beslutet tas i regionfullmäktige om allt är på plats.

– Man vet inte om det är mer saker som vi behöver titta på men om allt ser bra ut kommer politikerna att säga ja, säger Peter Koffed, funktionsplanerare för Region Kalmar.

Han ser fram emot ombyggnaden eftersom man har sett länge att lokalerna är slitna. Dessutom kommer alla verksamheter för psykisk ohälsa att ligga under ett och samma tak.

– Vi flyttar BUP, ABC och även vuxenpsykiatriska avdelning dit. Förhoppningsvis blir det enklare för personalen att samarbeta när de ligger tillsammans. Att vi behöver nya fräscha lokaler är helt klart. Mycket för patienternas tillfrisknande.

Det håller Stefan Bohm, byggnadssamordnare och avdelnings chef för psykiatriska avdelningen i Västervik.

– Det är viktigt att ha fina lokaler även när man ska rekrytera ny personal. Arbetsmiljön är en del av arbetet och även tillfrisknandet för patienterna. Internt har vi pratat länge om att lokalerna är slitna så det är skönt att vi har kommit så här långt, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt