Annons:

Dan Nilsson om Moderaternas utspel – ”Pinsamt lågt”

Dan Nilsson (S) bemöter moderaternas kritik inför budgetförhandlingen som genomförs i morgon

Dan Nilsson om Moderaternas utspel – ”Pinsamt lågt”

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande anser att Moderaterna och andra partier på högerkanten endast ägnar sig med att sabotera kommunen.
- Man kan undra till viken nytta de håller på med det, säger han.

Annons:

Dan Nilsson tycker att det är märkligt hur moderaterna går på om kommunens budget. Han ser inte hur moderaterna kunnat missa att kommunstyrelsen tagit upp moderaternas förslag och diskuterat igenom dem där.

- Vi har på inget sätt struntat i moderaternas förslag, säger Dan Nilsson.

När det gäller svar på moderaternas påstående om att Västerviks kommun får 2,7 miljoner kronor högre Robin Hood – skatt, säger Dan Nilsson.

- Harald Hjalmarsson (M), nämner inte med ett ord att kommuner som Västervik inte har gynnats av den budget som moderater och krisdemokrater tog, med stöd av sverigedemokrater. Där fanns inga välfärdssatsningar utan bara lägre skatt för de redan rika.

Han undrar också hur moderaterna ska kunna satsa mer resurser på välfärden när moderaterna vill minska kostnaderna på välfärdsförvaltningarna med 100 miljoner kronor.

- Det är pinsamt lågt att höra att de vill minska kommunens kostnader med 100 miljoner kronor på administrationen. Alla arbetsgrupper fyller en funktion inom kommunen. Vi har inte personal som sitter och rullar tummarna för 100 miljoner om året.

När det gäller moderaternas samt socialisternas misstanke om att kommunen står inför en skattehöjning, säger Dan Nilsson.

- Jag har aldrig talat om att det ska bli en skattehöjning. En kommunalskattehöjning slår mot de som tjänar minst, det vill vi undvika, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt