Annons:

Moderater kritiska till hur de styrande bjudit in Liberalerna i skolfrågan

Elin Landerdahl Sjölander (M) och Marcus Fridlund (S) har olika åsikter om resursskola.

Moderater kritiska till hur de styrande bjudit in Liberalerna i skolfrågan

Liberalerna fick igenom medel till en resursskola när de förhandlade med de styrande i Västerviks kommun. Därmed valde de att bifalla kommunens budget. Det är något som Elin Landerdahl Sjölander (M) inte ser på med blida ögon. Marcus Fridlund (S) ser på frågan med helt annat sätt.

Annons:

Elin Landerdahl Sjölander (M) anser att de styrande kastar iväg en utredning som i praktiken redan är färdig, till förmån för Liberalernas krav på en resursskola.

- Vi i Barn – och utbildningsnämndens presidium ville verkligen göra en utredning om hur skolan ska kunna organisera sig bättre, då det gäller barn med särskilda behov. Vi tillsatte en utredning där professionen skulle uttala sig. Den utredningen blir klar i september. Nu kastar de styrande den utredningen överbord till förmån för Liberalernas motion om resursskola, säger Elin.

Hon menar att kommunen under en tid har försökt släcka bränder genom att anställa personal för att hjälpa barn med särskilda behov utan att ha en plan för vilken hjälp de barnen ska få.

- Genom att göra en utvärdering och gå på djupet av vilka problemen är så skulle man kunna hitta åtgärder som är mer anpassade för de eleverna.

Hon tycker att de styrande har använt mycket resurser till ingenting när man nu går Liberalerna till mötes.

- Jag säger inte att man inte ska ha resursskola, men man kör över professionen, vilket är ett svek mot skolan, säger Elin Landerdahl Sjölander.

Marcus Fridlund svarar

Marcus Fridlund (S) är ordförande i Barn – och utbildningsnämnden. Han anser inte att utredningen har kastats över bord, tvärtom.

- Utredningen kommer att ligga till grund när vi detaljplanerar för barn med särskilda behov, så vi kan ta strategiska beslut framöver.

Han säger att utredningen kommer att användas för kommande insatser inom skolan.

- Varken Elin eller någon annan behöver oroa sig för att vi kör över professionen. Jag skäms inte att vi har en budget som ger extra medel till barn med särskilda behov, säger Marcus Fridlund.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt