Annons:

Hård kritik mot kommunfullmäktiges ordförande – som rentvår sig

Sverker Thorén kommunfullmäktiges ordförande

Hård kritik mot kommunfullmäktiges ordförande – som rentvår sig

Under budgetförhandlingarna i kommunfullmäktige, riktades hård kritik vid ett flertal tillfällen mot kommunfullmäktiges ordförande Sverker Thorén (L). Han skakar av sig kritiken och bedyrar att allt har gått rätt och lagligt till.

Annons:

Två gånger under budgetförhandlingarna vid måndagens KF, fick Sverker Thorén ta emot kritik från moderata ledamöter som ansåg att han inte hade gjort allt rätt innan sammanträdet startade.

- Ordföranden i kommunfullmäktige måste vara bättre på att förbereda mötena inför kommunstyrelsen, sa Jon Sjölander (M).

Jon Sjölander lägger därmed en del av skulden på Sverker Thorén, för att de förslag som partierna, M, KD, SD och W inte behandlades på det sätt som Jon Sjölander och övriga ledamöter i de nämnda partierna ansåg vara rätt.

- Frågorna har inte beretts i rätt ordning, sa Jon Sjölander.

Även Marie Stenmark (M), var hård i sin kritik. Då hon anser att moderaternas yrkande om att KS skulle utreda hur verksamheterna skulle kunna effektiviseras, genom att minska administrationen och overheadkostnader.

- Kommunstyrelsen skulle titta på möjligheten att effektivisera verksamheterna, det gjorde man inte. Det är en kritik som jag riktar mot kommunfullmäktiges ordförande, sa hon.

Sverker Thorén tog inte en debatt i de frågorna men till DVV, säger han.

- En del ledamöter har gjort gällande att jag handlat fel. Jag förutsätter att de flesta ledamöterna inser att jag har gjort allt utefter de lagar som finns. Jag har kollat laglydigheten både med SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) samt mot kommunlagen. Jag tror att det upprörda röster här i dag, beror på en besvikelse för den politiska situation som har uppkommit, säger Sverker Thorén.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt