Annons:

V ”Vi måste motverka segregationen i Västervik”

Leif Svensson (V).

V ”Vi måste motverka segregationen i Västervik”

Vänsterpartiet blev besvikna efter att kommunstyrelsen valde att inte ta deras motion om att motverka segregationen i Västervik, genom att bygga fler billiga hyresrätter på Norrlandet.

Annons:

Vänsterpartiets Andreas Rindbäck Wallin och Leif Svensson, lämnade in en motion om att bygga fler hyresrätter på Norrlandet i Västervik. De yrkar på att Västervik Bostad AB köper mark och planerar för en betydande mängs hyresrätter på Norrlandssidan för att motverka segregationen.

Kommunstyrelsen lämnade över motionen till Västerviks Bostad AB, som svarade att de bygger 13 lägenheter som kommer vara klara i slutet av 2019 på Ekhagens golfbana samt att ytterligare 27 lägenheter planeras i området, vilket innebär att 40 hyresrätter finns där. Västerviks Bostad AB bedömer att det motsvara behovet. Bolaget skriver också att de undersöker möjligheten att bygga mindre lägenheter för de lägenheter som ännu inte är påbörjade, vilket kommer att påverka hyran och underlätta för fler att bosätta sig där.

Kommunstyrelsen beslutade att låta motionen bara besvarad och lämnade motionen utan åtgärd.

Leif Svensson besviken

Leif Svensson är besviken på att kommunstyrelsen inte ville se på motionen på ett djupare sätt.

- Man gjorde det lätt för sig och tog inte den tiden på sig för att själv se djupare ner i frågan utan lämnade över den till någon annan som har liknande värderingar som man själv har. Så gör man när arbetstempot är högt uppskruvat.

Genom att inte ta motionen på det allvar som krävdes. Anser Leif Svensson att man inte ser vilka konsekvenser det får på lång sikt.

- Det är en tanke bakom den här motionen. Vem är det som flyttar in i de lägenheterna. Det är inga lågprislägenheter som byggs på Ekhagens golfbana, säger han.

Han menar att arbetet med att motverka segregation startar redan tidigt i livet.

- Växer man upp med människor med olika ekonomiska förutsättningar för man större förståelser för andra människor. Man inser att alla är människor, säger Leif Svensson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt