Annons:

Kritik mot bygget av nya simhallen

Knappt hade beslutet om att bygga en ny simhall fattats, innan beslutet fick hård kritik från olika politiska partier. Fränast kritik ger Westervikspartiets Jonas Jalkteg, men även Harald Hjalmarsson (M) är kritisk till att det just blev simhallen som prioriteras först.

Annons:

Jonas Jalkteg (W) menar att man inte har tagit frågan på tillräckligt stort allvar och ställer frågorna.

- Vad kostar det att bygga och varför är det TjustFastigheter som ska bygga den nya simhallen?

Andreas Throzell, från TjustFastigheter, är den påtänkta platschefen för att bygga simhallen. Han berättar hur man tänker angående byggnationen av en ny simhall.

- Vi har hämtat inspiration från Borås, där man byggde en helt ny simhall till en betydligt lägre kostnad än vad det skulle ha gjort om man använde en totalentreprenör.

Han pekar på några framgångsfaktorer som gör att kostnaderna kommer att bli betydligt lägre och samtidigt gynna de lokala företagen på orten.

- Tjustfastigheter är totalentreprenör men vi kommer att göra 20 – 25 upphandlingar med lokala företag. Då blir det inga mellanhänder som ska tjäna på att arbetet utförs av någon annan.

Enligt Andreas Throzell kommer det här sättet att bygga simhallen på att bli det mest kostnadseffektiva sättet.

Jonas Jalkteg pekar på ett annat projekt som TjustFastigheter är totalentreprenör för, Västerviks gymnasium.

- Där är man inte färdiga med byggandet, varför har det tagit så lång tid, säger han.

Moderater deltog inte i beslutet

Moderaterna i Västerviks kommun deltog inte i beslutet om att bygga en ny simhall.

- Vi efterlyste en helhetssyn. Vad är viktigast, en ny simhall, en idrottshall eller en ishall. Man har inte gjort den analysen och nu tvingas man göra en brandkårsutryckning för att bygga en ny simhall, säger Harald Hjalmarsson (M).

Conny Tyrberg (C) är inte inne på Hjalmarssons spår.

- Det är viktigt att renovera och bygga ut simhallen. Vi kanske har olika bilder av hur arbetet ska göras i Bökensvedsområdet, men vi är av samma åsikt om att hela området ska förbättras. Därför börjar vi med simhallen som är i väldigt dåligt skick, säger Conny Tyrberg.

En genomgång av simhallens status visar att bassängen är i ett väldigt dåligt skick. Det är ett läckage som lakar ur betongen.

-  Det är ett akut behov av att hindra vattnet från att förstöra hela betongkonstruktionen, säger Conny Tyrberg.

Även vattenreningen är i dåligt skick och måste bytas.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt