Annons:

Jacob Hoffsten (SV) vill ha svar om sparåtgärder i BUN och SOC

Jacob Hoffsten (SV) ställer frågor till Dan Nilsson

Jacob Hoffsten (SV) vill ha svar om sparåtgärder i BUN och SOC

Jacob Hoffsten Socialisterna Välfärdspartiet, har skrivit en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S), som gäller barn-och utbildningsnämndens och Socialnämndens ansträngda ekonomi.

Annons:

Jacob Hoffsten skriver att de båda nämnderna visade ett underskott när halvårsresultatet presenterades och att sparåtgärder har vidtagits, som i praktiken inneburit åtstramningar i verksamheterna.

- Färre vikarier, sämre möjligheter till kompetensutveckling för att stärka verksamheterna samt högre trösklar för inköp. Verksamheternas kvalitet får stå tillbaka för budgetdisciplin, skriver Jacob Hoffsten.

Jacob Hoffsten skriver att Socialistiska Välfärdspartiet anser att det är förkastligt med dessa sparåtgärder i verksamheter som redan tidigare ansats av årliga sparåtgärder med den så kallade enprocentmålet, som kallas för förbättringsarbete.

Därför ställer Jacob Hoffsten fem frågor till Dan Nilsson.

- Hur anser den styrande koalitionen att kvaliteten påverkas i BUN och SOC:s verksamheter på grund av sparåtgärderna?

- Kan tryggheten för barn i skolan och förskolan säkerställas när verksamheterna tar in färre vikarier?

- Hur ser ni att man från kommunens sida tar sitt arbetsgivaransvar för att trygga arbetsmiljön hos medarbetarna och chefer som tvingas verkställa kommunens sparåtgärder?

- Är några miljoner i underskott ett rimligt skäl för att ytterligare försvåra för de redan hårt ansatta verksamheterna att verkställa sina uppdrag?

- Hur kommer man att agera för att säkerställa att budgetutrymmet är tillräckligt kommande år?

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt