Annons:

Motion om att stimulera innovation och delaktighet – fick ett svar

Harald Hjalmarsson (M) är inte nöjd med det svar kommunstyrelsen gav på hans och Helna Sjöholms motion om att främja innovationer.

Motion om att stimulera innovation och delaktighet – fick ett svar

Men svaret på motionen som Harald Hjalmarsson och Helena Sjöholm, båda (M) fick var inte till mycket glädje för dem, då kommunstyrelsen beslutade att anse att den blev besvarad.
- Det betyder att man gör ingenting och struntar i att lyssna på oppositionen, säger Harald Hjalmarsson.

Annons:

Harald Hjalmarsson och Helena Sjöholm yrkade på att kommunstyrelsens förvaltning ges i uppdrag att belysa hur ledarskapet kan utvecklas för att stimulera och skapa förutsättningar för innovationer i kommunens verksamhet, att ta fram en styrmodell som främjar och ger utrymme för innovation och att redovisa hur uppföljning och mätbarhet av innovation kan ske.

De skriver också att det krävs ett annat ledarskap och andra styrmodeller än de befintliga, för att stimulera kreativitet och innovationer och på så sätt skapa en kultur där delaktighet från medarbetare, medborgare och företagare tas på allvar.

Conny Tyrberg (C) vice ordförande i kommunstyrelsen säger att arbetet med innovationer på det sätt som motionärerna föreslagit redan sker i kommunkoncernen.

- Därför anser vi att motionen är besvarad.

Kommunstyrelsens förvaltning delar motionärernas uppfattning att arbetet med innovationer och förbättringsarbete är mycket viktigt och en framgångsfaktor. De skriver också att kommunfullmäktige redan har beslutat om att det ska genomföras i kommunen.

Harald Hjalmarsson är inte nöjd med det svaret.

- Man undviker frågan för att man sannolikt anser att frågan är obekväm. Att ge ett svar som att man anser att motionen är besvarad, betyder att man gör ingenting, man lyssnar inte på oppositionen.

Han tycker att svaret är fegt.

- Man inser att motionen är rätt och vågar inte avslå motionen, det är fegt, säger Harald Hjalmarsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt