Annons:

Fritt antal besök på återvinningscentraler

Kenneth Hardy Axelsson är en av författarna till pressmeddelandet om fria besök på kommunens återvinningscentraler.

Fritt antal besök på återvinningscentraler

Liberalerna i Västerviks kommun, skriver i ett pressmeddelande att det snart kommer att bli fria besök på kommunens återvinningscentraler.

Annons:

Efter måndagens sammanträde i kommunstyrelsen står det klart att det finns ett stöd för liberalernas förslag om att införa fria besök på kommunens återvinningscentraler.

- Kommunfullmäktiges beslut i februari då de kommunala bolagen fick sina direktiv borde varit tillräckligt. Då fick Västerviks miljö- och energi AB ett tillägg till sina direktiv:

”att begränsning av antalet fria besök på återvinningscentralerna och Målserums avfallsanläggning ska slopas senast 2020.” Men ingenting av detta har synts till i de handlingar som kommit från bolaget, säger Sverker Thorén (L).

 - Därför beslutade på måndagen en enig kommunstyrelse att ge VMEAB uppdrag att i avfallstaxan för 2020 inarbeta och fullgöra kommunfullmäktiges beslut 2019-02-25 §129 om att senast 2020 slopa begränsningen av antalet fria besök på återvinningscentralerna och Målserums avfallsanläggning”, säger Kenneth Hardy Axelsson.

- Vi liberaler har flera mandatperioder drivit frågan och allt fler partier har anslutit sig och nu var enigheten total. Villaägarna i Tjust redogjorde i en debattartikel förra veckan hur det, av tio av våra omgivande kommuner, bara var vårt renhållningsbolag som begränsat antalet besök på återvinningscentralerna. Den tiden är förhoppningsvis nu äntligen förbi, skriver Sverker Thorén och Kenneth Hardy Axelsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt