Annons:

STÄNGNINGEN AV KONTOREN STOPPAS

Arbetsförmedlingens kontor i Hultsfred kan bli kvar efter regeringens beslut. Foto: Ossian Mathiasson

STÄNGNINGEN AV KONTOREN STOPPAS

Den farsartade reformeringen av Arbetsförmedlingen har tagit ytterligare en vända. Nu stoppas den stora nedläggningen av myndighetens kontor ­– vilket kan få direkt effekt för kontoret i Hultsfred.

Annons:

Det är regeringen som fattat beslutet och det kommer ingå som en del i det nya regleringsbrev som Arbetsförmedlingen får under morgondagen. Utöver att stoppa stängningen av de kontor som planerats för igenbomning kommer även några av de kontor som just stängts att kunna öppna igen.

– Det är en generell order. Vi har beslutat att Arbetsförmedlingen måste säkerställa och återställa närvaro på de ställen där kontoren har lagts ned. Antingen genom egna kontor eller om inte det fungerar genom samarbete med kommunen eller statliga servicekontor, säger Centerns arbetsmarknadspolitiska talesperson Martin Ådahl till DN.

I början av året fattade Arbetsförmedlingen beslut om att stänga 132 kontor. Uppemot 100 har redan stängts. Kontoret i Hultsfred skulle först få vara kvar, men nyligen kom besked om att även det kommer att stängas. Många miljoner satsades för att bygga upp kontoret för bara något år sedan. Hur framtiden för kontoret påverkas av det nya regleringsbrevet är okänt.

Hur många kontor som kan komma att öppnas igen är okänt.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt