Annons:

KF röstade ja till ränteswappar

Jonas Jalkteg föreslog att ränteswappar skulle tas bort från från kommunens finanspolicy. Men kommunfullmäktige röstade emot honom.

KF röstade ja till ränteswappar

Kommunfullmäktige (KF) fattade beslut om ny finanspolicy i måndags eftermiddag. Flera partier ville bryta ut räteswappar ur finanspolicyn och att dessa skulle tas bort. Men kommunfullmäktiges beslut blev att säga ja till hela finanspolicyn där ränteswappar ingår som ett verktyg för kommunen när de lånar pengar.

 

 

  

Annons:

Westervikspartiet, Sverigedemokraterna samt Socialisterna Välfärdspartiet ansåg att ränteswappar skulle tas bort som verktyg för kommunen, när de ska ta lån.

Jonas Jalkteg (W) anser att det är dyrt att låna pengar och försäkra den ränta som man tecknat. Likaså ansåg Tommy Ivarsson (SD) och Johannes Regell (SV) det också.

Conny Tyrberg (C) anser att det finns bra argument som pekar åt ett annat håll.

- En rapport visar att kommunen har sparat två miljoner kronor per år, förutom det lån som togs 2011, sa han.

Jon Sjölander (M) anser att ledamöterna i KF bör utbildas vad det gäller frågan om ränteswappar, då de är en komplicerad fråga.

- Man ska inte ta bort instrument som kommunen kan använda för att ha kontroll på sina kostnader, sa han.

Kommunfullmäktige beslutade att kommunen ska kunna a möjligheten att teckna försäkring på den ränta som man fått när man tog lånet.

Westervikpartiet, Sverigedemokraterna och Socialisterna Välfärdspartiet reserverade sig mot beslutet.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt