Annons:

Mariann Gustafsson fick inte det svar hon ville om avfallstaxan

Mariann Gustafsson (V) ville att KF skulle få en chans att gra om beslutet om avfallstaxa, men svaret blev nej.

Mariann Gustafsson fick inte det svar hon ville om avfallstaxan

Mariann Gustafsson (V) ville veta om Dan Nilsson kände till hur hg den nya avfallstaxan skulle bli, när den beslutades i kommunfullmäktige i november 2019. Hon undrade också om Dan Nilsson kunde tänka sig att ta om det beslutet. Svaret på den sista frågan blev nej.



 


  

Annons:

Mariann Gustafsson hade lämnat in en interpellation till Dan Nilsson, som gällde den nya avfallstaxan som beslutades om i november 2019. Hon ville veta hur mycket Dan Nilsson visste om hur avfallstaxan skulle förändras innan beslutet togs och om han var beredd på att låta politiken få en chans att fatta ett nytt beslut?

- Var i dokumentet som politikerna fick ut innan vi skulle fatta beslutet stod det att avfallstaxan skulle höjas med 47 procent och var stod det att en ansökan om varmkompostering kostar 965 kronor, sa Mariann.

Dan Nilsson gav inte politiken någon mer chans att ta om beslutet från i november. Däremot medgav han att informationen om hur avfallstaxan slår kunde ha kommunicerats ut på ett bättre sätt.

- Det gäller framförallt till de ideella föreningar som sysslar med second hand, sa Dan Nilsson.

Akko Karlsson (MP) menade att inga farliga ämnen ska nå luft och vatten. Det säkraste sättet att så inte blir fallet är att röta matavfallet till biogas.

- Man ska veta att anmälningsavgiften för varmkompost finns, beror på att miljö-och byggnadskontoret ska veta var de finns varmkomposter då de kan sprida farliga restavfall, sa Akko.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt