Annons:

Oppositionen vill ha svar om infrastrukturen – ställer flera frågor

Anders Andersson (KD).

Oppositionen vill ha svar om infrastrukturen – ställer flera frågor

Moderaterna och Kristdemokraterna är kritiska till Länsunionens arbete med infrastrukturen och ställer flera frågor i en interpellation inför regionfullmäktige nästa vecka. 

Annons:

Bakgrunden är de nya tåg som Region Kalmar köpt in för två miljarder. För att de ska kunna användas krävs ett nytt signalsystem på järnvägen i länet och det finns det varken beslut om eller pengar avsatta till.  

I slutet av året meddelade Länsunionen att man bjudit in Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon för att diskutera frågan. Den 27 mars 2019 krävde M och KD att Länsunionens arbete med att få till de statliga investeringarna behövde intensifieras – men fick avslag. 

Utifrån det ställer man nu flera frågor till länsunionen i en interpellation som kommer behandlas på nästa regionfullmäktige: 

  • Vilka kontakter har under år 2019 tagits med Trafikverket nationellt, Trafikutskottets ordförande och ansvarigt statsråd i regeringen?
  • Vilka besked har lämnats utöver de som framkommit när vi haft samtal och dialog med företrädare för Trafikverket region Syd?
  • Trafikverkets generaldirektör har nu nio månader efter det stora tågbeslutet blivit inbjuden till länet, när kommer mötet med henne att genomföras?
  • Vilka förhoppningar har den politiska ledningen i Länsunionen inför mötet med Trafikverkets generaldirektör? 

Bakom interpellationen står Anders Andersson (KD) och Pär-Gustav Johansson (M). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt