Annons:

SD vill se beredskapsplan för läkemedel

Sverigedemokraterna i Region Kalmar län vill se en beredskapsplan för att säkra och garantera tillgången till läkemedel. De anser att spridningen av Coronaviruset aktualiserat behovet av att säkra både långsiktiga och akuta behov av läkemedel. För att Regionen ska nå dit har en av partiets ledamöter skrivit en motion. 
– Region Kalmar län har idag inget eget lager av läkemedel och ingen egen produktion. Det betyder att vi är beroende av externa producenter och leverantörer för vårt läkemedelsbehov, säger Michael Erlandsson, ledamot i regionfullmäktige och den som lagt motionen.

Annons:

Sverigedemokraterna pekar på att spridningen av coronaviruset har aktualiserat behovet av att säkra både långsiktiga och akuta behov av läkemedel.

– Våra medborgare måste kunna vara säkra på att det finns tillräckligt med mediciner och vaccin vid kriser. Vi har den senaste tiden sett många exempel på när läkemedelsföretag inte förmår tillgodose behoven, säger Michael Erlandsson.

För att garantera tillgången på läkemedel och vaccin vill Sverigedemokraterna även att regionen utreder möjligheten och behovet av regional produktion av kritiska läkemedel, såsom vaccin. Man vill också analysera leveranskedjorna och tillsammans med andra regioner lyfta frågan till regeringsnivå.

– Vi får aldrig hamna i en situation där kritiska läkemedel fattas. Därför ser vi det som en självklarhet att Region Kalmar län ska ha en beredskapsplan för att garantera läkemedelstillgången, säger Michael Erlandsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt