Annons:

Sverigedemokraterna ser positivt på ungdomsmotionen

Höjda löner inom äldreomsorgen är någonting som Sverigedemokraterna ser positivt på och anser att ungdomsmotionen ska betraktas som ett budgetärende inför nästa år, skriver Dan Larsen (SD) i ett pressmeddelande.

Annons:

Sverigedemokraterna ser positivt på ungdomsmotionen om att höja medarbetarnas löner i äldreomsorgen. Både ur rättvisesynpunkt och för att säkerställa rekrytering till äldreomsorgen är det nödvändigt att medarbetarnas löner höjs. Västerviks kommun har idag bland Sveriges lägsta löner för undersköterskor. Sverigedemokraterna satsade i vårt budgetförslag från och med 2020 14 mnkr för att förbättra undersköterskornas löner i Västerviks kommun.

Vid Socialnämndens möte 2020-03-05 yrkade Sverigedemokraterna därför bifall till ungdomsmotionen. Även Socialisterna Välfärdspartiet och Vänsterpartiet yrkade bifall till motionen. Övriga partier valde att inte stödja motionen, utan istället anse den besvarad. Sverigedemokraterna lämnade samtidigt för vår del in följande protokollsanteckning: 

- Motionens förslag till beslut är att höja lönerna. Det går dock inte att ta ett sådant beslut inom redan beslutad ram. Istället ska motionen om höjda löner i äldreomsorgen betraktas som ett budgetärende inför 2021. Sverigedemokraterna anser därför att socialnämnden ska besluta att bifalla motionen och att den ska hanteras i budget för 2021, skriver Dan Larsen, gruppledare.

 

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt