Annons:

SD vill stärka kommunens beredskap vid epidemier

SD vill att kommunen ska utreda om de kan ha ett lager av skyddsutrustning för att användas vid kommande epidemier eller pandemier. Foto: Pixbay

SD vill stärka kommunens beredskap vid epidemier

Partiet vill att kommunen ska utvärdera hur behovet av skyddsutrustning och annan utrustning kan stärkas vid epidemier eller pandemier, samt att kommunenen ska utreda lokalbehov, skriver Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i en motion till kommunfullmäktige.

Annons:

Sverigedemokraterna menar att det idag är ett ansträngt läge för sjukvårdpersonal och personal i kommunal äldreomsorg. Det råder brist på nödvändig skyddsutrustning under Coronapandemin.

De skriver i motionen att i Västerviks kommun har personal inom hemtjänsten, liksom i andra delar av landet, uppgett att man befarar ha smittat äldre personer vid hembesök.

- Sverigedemokraterna är övertygade om att den pågående coronakrisen kommer att nödvändiggöra stora förändringar i säkerhetstänkande och krisberedskap inom såväl sjukvården som den kommunala omsorgen, liksom övergripande nationellt. Då kommunen som arbetsgivare är skyldig att sörja för arbetsmiljön innefattar detta självklart också att sörja för att nödvändig skyddsutrustning och annan kritisk utrustning finns att tillgå vid epidemier, skriver de i sin motion.

Partiet menar att under rådande situation bprde föranleda självrannsakan hos politiker genom att utvärdera möjligheten att hålla egna lager med utrustning för att klara pandemin.

Kommunfullmäktige föreslås besluta

 - att kommunen ska utreda hur kommunens behov av skyddsutrustning och annan kritisk utrustning kan stärkas/garanteras, t ex. genom kommunala lager, vid epidemier/pandemier för användning i kommunens verksamheter.

- att kommunen ska utreda hur kommunens lokalbehov kan stärkas vid epidemier/pandemier.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt