Annons:

Beslut om extra lönesatsning under onsdagen:

Foto: MostPhotos

Beslut om extra lönesatsning under onsdagen: "Viktig prioritering"

Under onsdagen fattar regionstyrelsen beslut om en extra lönesatsning till medarbetarna på 20 miljoner kronor.
– Under den här krisen har vi sett att intresset för att arbeta inom vården har ökat. Det gäller för samhället att möta upp med goda arbetsvillkor och jämlika löner som en självklarhet säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för personalfrågor.

Annons:

Förslaget om lönesatsning från länsunionen, som består av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, ska beslutas på regionstyrelsens sammanträde i dag.

– Jag tycker det är viktigt att vi nu markerar att vi satsar på att skapa mer jämlika löner och höja lönenivåer så de matchar andra yrkesgrupper. Detta är en viktig prioritering för framtiden, menar Anette Rogö (c) ledamot i personaldelegationen.

Satsningen på jämlika löner kommer att ske redan i år genom att medlen skjuts in i den så kallade lönekartläggningen och handlingsplanen för jämlika löner.

– Kartläggningen är en analys av löneskillnader mellan kvinnor och män som har lika och likvärdigt arbete samt mellan yrken där arbetsvillkoren inte speglar ansvar, utbildningsnivå och så vidare. Det är ett viktigt verktyg för jämlika löner, det är bra att vi nu kan förstärka med ytterligare resurser, säger Sebastian Hallén (L), ledamot i personalutskottet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt