Annons:

(M)otion: Höjd ledningskompetens inom digitalisering

Moderaterna Jon Sjölander och Hans Gustavsson har lämnat in en motion om kommunens digitaliseringsarbete.

(M)otion: Höjd ledningskompetens inom digitalisering

Jon Sjölander och Hans Gustavsson, från den moderata fullmäktigegruppen, har lämnat in en motion där de föreslår att kommundirektören får i uppdrag att förstärka kommunens ledningskompetens inom digitalisering med lämplig roll och tillhörande organisation.

Annons:

Jon Sjölander och Hans Gustavsson menar att kommunen inte har tagit de steg som krävs för att utveckla digitaliseringen för att effektivisera sitt arbete förrän under Coronakrisen.

- Tekniken har funnits tillgänglig under flera år men aldrig implementerats i organisationen, skriver de i sin motion.

Under Coronakrisen har kommunen på snabb tid gjort en digital transformation från fysiska möten och resor till digitala möten vilket sparat otroligt mycket tid och resurser.

- Frågan är varför har detta inte gjorts tidigare, skrev Jon och Hans i sin motion.

Resan till en digitalisering som en integrerad del i kvalitets-och verksamhetsutvecklingen ställer krav på organisationen och dess högsta ledningen.

- Frågorna är många och komplexa och påverkar kommunens verksamheter nu och i framtiden. Digitalisering handlar om utveckling och effektivisering och därför måste det arbetas med strategiskt och systematiskt i en ledningsgrupp.

Man menar att arbetet inte kan hanteras långt ner i organisationen utan bör hanteras på samma strategiska sätt i ledning som ekonomi – organisation och personalfrågor.

- Om kommunen ska fortsätta att vara en konkurrenskraftig och samtidigt möta de allt mer förändrade behoven IT-chef eller Digitaliseringschef ges möjlighet att vara katalysator för att driva på den digitala transformeringen i kommunens ledningsgrupp, skriver Jon Sjölander och Hans Gustavsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt