Annons:

Resursskolor på gång

Sverker Thorén Liberalerna har skrivit en insändare om resurskolor, tillsammans med Fredrik Lindstöm och Kenneth H Axelsson.

Resursskolor på gång

-När DN idag rapporterar att varje stadsdel i Stockholm ska starta minst en särskild grupp för elever som har så omfattande behov att hemskolan inte klarar undervisningen (DN/Stockholm 10/6) finns det anledning att påminna Västerviksborna om att beslut finns och är på väg att verkställas om en resursskola också i Västervik, säger Sverker Thorén(L), i en insändare.

Annons:

- Det är att lätt att instämma med vår partikollega skolborgarrådet Isabel Smedberg- Palmqvist, Stockholm, säger Fredrik Lindström (L)

”De här eleverna är en prioriterad grupp för oss. De har haft det jättejobbigt, det är ett lidande för föräldrarna men framförallt för barnen när skolan inte fungerar.”

Beslut om en uppstart av resursskola togs redan i förra budgeten och förtydligas ytterligare i den kommande. Uppdraget var och är att ”fortsätta och fullfölja inrättandet av resursskola som påbörjades under 2020”.

- Det är ett bra besked att kunna ge till barn, föräldrar och pedagoger när så mycket annat just nu är osäkert. Och något vi liberaler jobbat för under många år, avslutar Kenneth Hardy Axelsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt