Annons:

Delade meningar om Moderaternas motion

Dan Nilsson (S) och Conny Tyrberg (C) har annan åsikt än Jon Sjölander om dennes motion att införa chatbot i kommunens kundservice.

Delade meningar om Moderaternas motion

Jon Sjölander (M) vill öka kundservicen hos Västerviks kommuns och införa en chatbot i kommunens digitala system. Motionen avslås då kommunens inte har de resurserna än.

 

  

Annons:

Jon Sjölander yrkar i sin motion att kommunen ska genomföra ett pilotprojekt för att implementera en chatbot som komplement till den nuvarande kundservicen. Samt att projektet inledningsvis fokuserar på frågor som rör barn och utbildning samt bygglov men att målet ska vara att svara på frågor som berör alla kommunens verksamheter. Han yrkar också på att kommunen ska ta fram nytto-och efterkalkyl och föreslå lämplig finansiering.

Kommunstyrelsens förvaltning har tittat på motionen och föreslår till kommunstyrelsen att den ska avslås, då det redan pågår många stora digitaliseringsprojekt. De behöver komma på plats först innan man kan dra nytta av en chatbot.

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande håller med förvaltningen.

- Systemet är inte moget för att genomföra det som Jon Sjölander föreslår i motionen, säger han.

Harald Hjalmarsson (M) menar att man inte ska vänta.

- Vi tycker det är ett tydligt sätt som visar hur man kan effektivisera. Minst ett 20-tal kommuner har redan infört detta och vi tror att det går att göra i vårt nuvarande system, säger han.

I andra hand föreslår han att införa systemet när tekniken finns.

Conny Tyrberg (C) håller med förvaltningen.

- Vi måste ha rätt teknik på plats först annars riskerar det bli en halvmesyr och det vinner ingen på, säger han.

Han menar att det kommer att kosta en miljon kronor att byta system nu.

- Man måste göra grundarbetet först, säger Conny Tyrberg.

Kommunstyrelsens beslut blir att avslå motionen men att ge kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att undersöka möjligheten till framtagning av nästa generations externwebb.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt