Annons:

Satsar 50 miljoner på bredband i länet –

Länsunionen satsar 50 miljoner kronor på bredband i länet. Foto: MostPhotos

Satsar 50 miljoner på bredband i länet – "Behöver skynda på"

I regionens budget 2021 satsas 50 miljoner kronor på bredbandsutbyggnad. Det meddelar Länsunionen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Under måndagen presenterade majoriteten i regionen, den så kallade Länsunionen bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, nya satsningar i budgeten för 2021. 

Totalt satsas 50 miljoner kronor på att bygga ut bredbandet i länet. 

– Satsningen på bredbandsutbyggnad är väldigt viktig för länets utveckling. Vi behöver skynda på utbyggnaden av bredbandet så att det når hela Kalmar län, säger Karin Helmersson (C), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

"Behöver kraftsamla"

Utöver bredbandsutbyggnaden satsar även majoriteten på ett industriråd där aktörer från näringsliv och offentlig sektor ska samarbeta för att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

– Vi behöver kraftsamla i Kalmar län. Genom detta kan vi tydliggöra de utmaningar som finns och skapa jobb såväl som tillväxt, säger Peter Wretlund (S), ordförande kollektivtrafiknämnden.

Stöd till kvinnojourer

En kvarts miljon läggs också på att stötta länets kvinnojourer. 

– Vi vill bidra till ett mer jämställt samhälle och en av de största utmaningarna när det kommer till jämställdhet är mäns våld mot kvinnor. Därför är satsningen på 250 000 kronor per år till länets kvinnojourer mycket viktigt, säger regionrådet Johanna Wyckman (L). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt