Annons:

SSU fick igenom frågor om klimat och jämlikhet:

Här ses SSU:s distriktsstyrelse med Daniel Nestor längst fram. Foto: Pressbild

SSU fick igenom frågor om klimat och jämlikhet: "Glad och stolt"

Två motioner från SSU klubbades igenom på Socialdemokraterna i Kalmar läns distriktsårskongress. Något som ungdomsförbundet gläds åt.
– S i Kalmar län visade på stort mod och ingjuter framtidshopp genom att ta ställning för SSU:s förslag, säger säger Daniel Nestor, distriktsordförande för SSU Kalmar län.

Annons:

I lördags samlades Socialdemokraterna i länet för den årliga kongressen. Två motioner från SSU – jämlikhetslöftet och "En svensk Green New Deal" – klubbades igenom. 

Motioner, som enligt SSU, kommer bidra till mindre klyftor och en snabbare grön omställning för att rädda klimatet. 

– Jag är otroligt glad och stolt över våra medlemmar som har kämpat för detta. S i Kalmar län visade på stort mod och ingjuter framtidshopp genom att ta ställning för SSU:s förslag, säger säger Daniel Nestor, distriktsordförande för SSU Kalmar län.

"Grön samhällsbyggare"

SSU vill att Socialdemokraterna ska vara Sveriges ledande klimatparti med förslag om bland annat koldioxidmärkning av produkter och tjänster som säljs i Sverige, stambana med höghastighetståg samt gemensamma pantsystem inom EU. 

– Socialdemokratin måste axla rollen som grön samhällsbyggare, vi måste klara av att förena klimatomställningen med ekonomisk rättvisa. Vi ska investera i nya innovationer, gröna bostäder och infrastruktur som ger ökad livskvalitet, säger Daniel Nestor.

Klyftorna i Sverige har ökat de senaste fyra decennierna. Nu vill SSU, genom jämlikhetslöftet, vända trenden bland annat genom en progressiv kapitalvinstbeskattning för att finansiera ett välfärdslyft, stärka fackförbunden, kraftigt höja studiebidragen för de som studerar till bristbyrken. Dessutom vill man att alla kommuner ska ha en bostadsplanering bestående av blandade upplåtelseformer och bebyggelse som främjar gång-, cykel- och kollektivtrafik. 

– Oavsett din bakgrund, oavsett de sociala och ekonomiska förutsättningarna du får vid födseln, så ska du kunna leva ett gott liv och uppnå dina drömmar. Det har socialdemokratin lyckats åstadkomma förut - det kan vi göra igen. Det är hög tid att socialdemokratin kraftsamlar bakom ett jämlikhetslöfte. Kampen stannar inte här i Kalmar län, vi har kommit en bit men nu ska vi fortsätta driva på för våra förslag inför och under Socialdemokraternas stora partikongress 2021, säger Nestor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt