Annons:

”Praxis och löften bröts under en eftermiddag”

Elin Sjölander Landerdahl (M) valdes till kommunfullmäktiges förste vice ordförande.

”Praxis och löften bröts under en eftermiddag”

Elin Sjölander Landerdahl (M) valdes till kommunfullmäktiges förste vice ordförande i måndags. Men det var ett beslut som Socialdemokraterna hade kommentarer till.

- För två år sedan stod vi här och höll val om vem som skulle sitta ordförande i kommunfullmäktige, då bröts både praxis och löften, sa Marcus Fridlund (S).

  

Annons:

Det var inte ett okomplicerat val av Elin Sjölander Landerdahl (M) som förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Peter Johansson (M) hade tidigare i år avsagt sig samtliga politiska uppdrag för Moderaterna. En ny förste vice ordförande skulle väljas. Den moderata fullmäktigegruppen lyfte fram Elin Sjölander Landerdahl att ta över posten.

Socialdemokraterna hade i gått minne hur Gunnar Jansson (S) kuppades bort efter valet 2018, när han föreslogs bli ordförande i kommunfullmäktige. Istället valdes Sverker Thorén (L) till den posten.

- Vi har resonerat inom Socialdemokraterna att vi som största parti ska ha en plats i presidiet. Vi kommer ihåg hur det gick till för två år sedan när praxis och löften bröts när valet av ordförande i kommunfullmäktige skulle göras, sa Marcus Fridlund.

Socialdemokraterna valde att inte göra politik av frågan.

- Att visa makt är inte mer värt än att respektera demokratin. Då det redan sitter två ledamöter för den styrande majoriteten. Därför är det viktigt att en moderat finns med i presidiet. Vilka konsekvenser som det skulle kunna få borde man kunna tänka på redan för två år sedan, sa Marcus Fridlund.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt