Annons:

Centern: Upprepad brottslighet måste ge skärpta straff

Riksdagsmannen Anders Åkesson (C) och kommunalrådet Anders Johansson (C) Foto: Pressbild

Centern: Upprepad brottslighet måste ge skärpta straff

Under eftermiddagen föll domen mot den 61-årige man som nästan körde på en polis. Han dömdes till fyra års fängelse för försök till dråp. Det var samma man som körde ihjäl två personer i Skrika för tre år sedan. C vill ha skärpning av straffen. 

Annons:

När det tragiska, uppmärksammade fallet i Skrika inträffade krävde Centerpartiet i Kalmar län och i Sveriges riksdag straffskärpning för upprepad brottslighet. När nu samma person som orsakade tragedin i Skrika döms på nytt, för liknande brott, så vill de återigen uppmärksamma problemet med upprepad brottslighet.

61-åringen som körde ihjäl två personer i Skrika i Mönsterås kommun 2017 dömdes idag vid Kalmar tingsrätt till fyra års fängelse för att bland annat försöket att köra på en polisman.

"Har ytterligare aktualiserats"

Centerpartiet har, genom interpellationer, motioner och i aktivt arbete i riksdagens justitieutskott, försökt påverka justitieminister Morgan Johansson (S) att se över hur den här typen av upprepad brottslighet ska hanteras.

– Intresset har varit ljumt, ministern har till och med svarat att tillämplig lagstiftning räcker. Den här frågan är ständigt aktuell, men har ytterligare aktualiserats med dagens dom, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot för Kalmar län.

Anders Johansson (C) är kommunalråd i Mönsterås.  

– Jag kommenterar inte påföljden för de brott mannen dömts för i det här fallet i sig, men det är uppenbart att människor med så lite omdöme, känsla för samhället och sina medmänniskor och som begår samma typ av brott om och om igen måste få skärpt straff, säger han. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt