Annons:

Moderaterna vill inte se fysiskt fullmäktige:

Jon Sjölander vill inte se ett fysiskt fullmäktige. Foto: Anders Sjögren

Moderaterna vill inte se fysiskt fullmäktige: "Inte lämpligt"

Moderaterna vill inte att kommunfullmäktige genomförs fysiskt vid Västerviks Resort. Sitt ställningstagande meddelar partiet genom gruppledaren Jon Sjölander i ett pressmeddelande.

Annons:

I morgon hålls ett gruppledarmöte där Moderaterna kommer yrka på att kommunfullmäktige tills vidare ska genomföras digitalt med minimal fysisk närvaro. 

Dessutom yrkar partiet på att gruppledarna får i uppdrag att återkomma med förslag på hur de ledamöter som har behov av stöd kring den digitala lösningen särskilt kan stöttas samt att arbetet med utvärdering och test av nya fysiska lokaler flyttas fram till situationen är annorlunda.

"Med anledning av det allvarliga läget som vi just nu befinner oss i kring spridningen av Covid-19 samt det de konsekvenser det för med sig, vill Moderaterna här med vara tydliga med vårat ställningstagande i frågan kring fysiska möten för kommunfullmäktige. Vi anser inte det lämpligt att fortsätta med nuvarande mötesstrategi i detta läge, som innebär att sträva efter att så många ledamöter som möjligt ska kunna delta fysiskt", skriver Moderaterna. 

"Bör göra allt vi kan"

Partiet menar att det går emot gällande riktlinjer. 

"Även om det finns undantag för politiska möten anser vi att även politiker bör göra allt vi kan för att minska spridningen. Vi bör istället arbeta efter strategin ”digitalt i första hand” vilket innebär att så många ledamöter som möjligt ska kunna delta digitalt. Vi bör istället arbeta med att ge de ledamöter som känner sig osäkra ett extra stöd för att säkerställa digital medverkan. Förslagsvis använder vi kommunhuset som bas för mötet där presidie och tjänstemän kan på ett säkert och kvalitativt sätt hålla ihop mötet. Genom denna strategi anser vi att vi både kan hjälpa till i arbetet med att minska smittspridningen samt spara resurser", skriver M.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt