Annons:

Liberaler vill se fler ladd-stationer i kommunen

Fredrik Lindström L) har lämnat in en motion om att fler ladd-stationer för elfordon ska byggas i Västerviks kommun.

Liberaler vill se fler ladd-stationer i kommunen

Fler privatpersoner köper elbilar och det finns ett ökat behov av att ladda elbilarna på fler platser än vad det finns idag. Därför har Liberalernas Fredrik Lindström, lämnat in en motion om att fler ladd-stationer ska byggas i hela Västerviks kommun.

Annons:

I sin motion till kommunfullmäktige, skriver Fredrik Lindström att trafikutvecklingen och omställningen går enormt fort, då det ses fler el-och ladd-hybrider i samhället. Utvecklingen ger snabbt ökade prestanda och lägre priser som i kombination med at den svenska elproduktionen till största delen är koldioxidfri gör laddbara bilar än mer attraktiva.

Fredrik Lindström skriver att Västerviks kommun kan ligga i framkant för att bli koldioxidneutral. Han skriver att idag är det vanligast att laddbara fordon syns mest utanför villor och radhus, han vill att boendeform inte ska begränsa förutsättningarna att äga och nyttja laddbara fordon, därför är det viktigt för Liberalerna att även de som bor i hyresrätter erbjuds den valmöjligheten i såväl centralorten som i kommunens mindre orter.

Fredrik Lindström skriver också i motionen att i offentliga miljöer och på arbetsplatser ska det finnas möjlighet at ladda elfordon. Vi Liberaler vill skapa en friare och mer attraktiv kommun, med högre livskvalitet och stora valmöjligheter – för all varje dag.

Liberalerna yrkar:

  • Att Västerviks kommuns Förvaltning AB ger det kommunala bolaget Bostadsbolaget AB i uppdrag att ta fram planer för hur de kan införa ökade möjligheter för sina hyresgäster att ladda sina fordon vid sina hem.
  • Att identifiera de offentliga miljöer och arbetsplatser som bör förstärkas med ladd-stationer.
  • Att ovan nämnda planer och utredningar inte begränsas till centralorten Västervik
  • Att arbetet årligen följs och redovisas

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt