Annons:

Mariann Gustafsson (V) ”Det går att stoppa vindkraften söder om Hjorted-Vill kommunen det?”

Mariann Gustafsson vill veta om kommunstyrelsens ordförande vill avbryta uppförandet av vindkraftparker i Lebo, Lervik och Tribbhult.

Mariann Gustafsson (V) ”Det går att stoppa vindkraften söder om Hjorted-Vill kommunen det?”

Mariann Gustafsson har skrivit en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson om det finns möjlighet för kommunen att stoppa den redan planerade vindkraftsutbyggnaden i Lebo, Lervik och Tribbhult.

Annons:

Kommunfullmäktige beslutade i juni att pausa utbyggnaden av vindkraft i norra delarna av Västerviks kommun för att uppdatera vindbruksplanerna.

- I samband med detta sas det att de vindkraftverk som kommunen redan sagt ja till inte påverkas. Det påstods att det var för sent att ändra dessa beslut. Detta är helt fel. Det går att säga nej även till dessa vindkraftverk som ännu inte börjat byggas, med hänvisning till nya fakta som inte nämndes när beslutet skulle tas av kommunen. Vindkraftverkens negativa påverkan på människors hälsa och på djurlivet fanns inte med i underlaget, skriver Mariann Gustafsson i sin interpellation.

Mariann Gustafsson ställer därför följande fråga till Dan Nilsson:

- Kan du tänka dig att kommunen försöker stoppa utbyggnaden av vindkraftverk i Lebo, Lervik och Tribbhult med hänvisning till nya fakta?

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt