Annons:

Konkurrenter men samtidigt samarbetspartners

Andreas Elb och Fredrik Strand

Konkurrenter men samtidigt samarbetspartners

Den ena har tillgång till kunskapen, den andra har personal och verktyg. Det blev ett bra underlag för de två konkurrenterna att samarbeta.
- Det handlar i grunden om att hitta den bästa lösningen för kunden, säger Fredrik Strand, som driver ORSAB i Västervik.

Annons:

ORSAB har funnits i Västervik sedan 2010. Fredrik kom från Valdemarsvik från början men valde att flytta till Västervik och tog företaget med sig. Då hade han tio anställda nu har han 44.

- När vi kom hit för åtta år sedan sysslade vi mest med riv och sanering. Men verksamheten har växt så nu jobbar vi även med bygg, el, matt läggning, golv och betong håltagning.

Det är riv och sanering som är det största inom företaget, som nu även har kontor i Oskarshamn och på Gotland.

- Jag har väntat så länge på att kommunerna ska vakna upp med sitt miljötänk. Det är inte bara att riva längre utan allt ska sorteras och det ska rivas på rätt sätt. Där kommer vi in med vår kunskap, säger Fredrik.

Han säger sig brinna för miljön. En sak som man planerar för just nu är att byta ut alla 25 – 30 bensin och - dieseldrivna fordon till att köras på miljödiesel.

- Det sparar 90 procent av de utsläpp som blir med fossila bränslen. Några bilar kan inte köras på miljödiesel utan de fasas ut med tiden, säger Fredrik.

Probaco

Andreas Elb jobbar i Probaco ett saneringsföretag som har sitt huvudkontor i Linköping. Probaco är en utbrytare från OCAB, och har 190 anställda runt om i landet. Flest anställda finns i Linköping.

- Jag jobbade åt Fredrik innan jag flyttade till Linköping. Nu har jag flyttat tillbaka och kontaktade Fredrik.  På den vägen är det och nu är vi samarbetspartner.

I Västervik är det Andreas och en person till som är anställd. Däremot har han tillgång till de mest avancerade saneringsteknikerna inom alla områden i Linköping och andra delar av landet där Probaco är etablerade.

- Det blir grymt att jobba med Andreas för han har tillgång till all kompetens som finns inom saneringsområdet och jag var personalen. Även om vi kan vara konkurrenter ibland så är vi ändå samarbetspartners, säger Fredrik.

Probaco jobbar mycket med specialstädning, specialsanering, rivning, sanering, fukt och klotter. Det är en nisch som ligger nära ORSAB.

Andreas berättar att genom samarbetet kan de båda säkerställa att de klarar av alla former av saneringsjobb.

- Framförallt är det bredden som vi han hantera som är en nyckel, säger Andreas Elb.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt