Annons:

100-årigt ordenssällskap i Västervik höll riksting digitalt

Bifrost höll digitalt riksting i lördags. Foto: Privat

100-årigt ordenssällskap i Västervik höll riksting digitalt

I en tid när nya förutsättningar och utmaningar tillhör vår vardag behöver vi vara flexibla för förändring. Det kan till och med göra att ett snart 100-årigt och traditionstyngt ordenssällskap blir digitala. Bifrostorden, med den lokala logen Norheim i Västervik, tog hjälp av en eventbyrå för att hålla sitt årliga riksting digitalt i lördags, istället för vid en tillställning i Kalmar. Det är förmodligen första gången som ett ordenssällskap håller riksting på länk.

Annons:

För Kenneth Drott mästare i logen Norheim Västervik, var det en ny upplevelse att hålla möte i Bifrost digitalt.

- Det gick väldigt bra att genomföra mötet digitalt, säger han.

Är det någonting som ni kommer att fortsätta med?

-  Nej, vi vill helst träffas. Detta är höjdpunkten på året, någonting som man sett fram emot länge. Det var snöpligt att det inte blev av, säger Kenneth Drott

Bifrostorden har tre loger i Kalmar län; Norheim i Västervik, Grimner i Oskarshamn och Gondler i Kalmar. Under det digitala rikstinget kunde 176 röstberättigande, från totalt 37 loger runt om i landet, rösta kring olika frågor på dagordningen via ett interaktivt system som sattes upp. Rikstinget kopplades upp via Zoom, som är en enkel och stabil plattform för just digitala möten. För att hantera röstningsärenden på dagordningen kunde de röstberättigade använda sin smartphone som röstningsdosa via en applikation. Sändningsstudion var riggad med tre kameror som möjliggjorde en flexibel och snygg bildproduktion.

Hur kändes det att ha ett digitalt möte?

- Det var jättebra man kunde hantera alla handlingar. Kanske kommer vi att fortsätta använda teknik i någon form även framöver. Men jag vill helst inte göra det för det är trevligt att möta alla bröder och systrar på rikstinget, säger Kenneth Drott.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt