Annons:

Derbydags mellan VBK och Gamleby: “Extra rivalitet”

Tobias Asklöf är laddad inför dagens derby. Foto: Arkivbild

Derbydags mellan VBK och Gamleby: “Extra rivalitet”

I dag väntar derby i mellanallsvenskan i bowling. Vimmerby BK och Team Gamleby BC ställs mot varandra.

Annons:

Gamleby förlorade sin premiär i en tajt match mot Mariestad med 10-9. För Vimmerbys del blev deras premiärmatch uppskjuten, då det var strul med banan. Nu får de äntligen genomföra sin första seriematch mot Gamleby.

 – Vi ska förhoppningsvis göra en bra match och stå som segrare. Vår premiär blev uppskjuten senast på grund av banstrul. Jag hoppas allt kan funka nu så vi kan genomföra den, säger Vimmerbys Tobias Asklöf och fortsätter:

– Det är alltid kul med derby och det är inspirerande. Det är alltid roligare att spela derby, man känner en del personer i andra laget. Blir en extra rivalitet och man vill vinna de matcherna lite mer.

"Vi har en god gameplan"

Team Gamleby BC vill gärna studsa tillbaka efter senaste förlusten.

– Det kommer bli en mycket spännande match, tror jag. Vi har tränat lite extra och vi har en god gameplan inför matchen så vi får se om vi kan genomföra den. Vi hoppas på vinst, men Vimmerby är starka hemma så det lär inte bli lätt, säger Gamlebys Jacob Carlsson.

Så ställer lagen upp i derbyt:

Gamleby: Jacob Carlsson, Stefan Hammerman, Marcus Hammerman, Per Karlsson, Gottfrid Wilensjö, Anton Bruggemann, Jesper Bruggemann, Felix Bergman och Joacim Andersson som reserv. 

Vimmerby: Tobias Asklöf, Peter Sandberg, Peter Thorstensson, Peter Svensson, Robin Stefansson, Daniel Stefansson Morgan Holmström,  Peter Bexenius och Martin Aldebert.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt