Annons:

  • DUBBLA SM-MEDALJER TILL VÄSTERVIKSKLUBB

    Mattias Hallberg tog guld i veteran-SM och klubbkamraten Jeff Klaesson blev tvåa i samma klass. Foton: Privat

  • DUBBLA SM-MEDALJER TILL VÄSTERVIKSKLUBB

    Stina Johansson, trea från höger, blev fyra i sin klass i junior-SM.

DUBBLA SM-MEDALJER TILL VÄSTERVIKSKLUBB

Den gångna helgen avgjordes SM i styrkelyft för veteraner och juniorer i Sundsvall. Västerviks Atletklubb fick med sig dubbla medaljer hem genom Mattias Hallberg och Jeff Klaesson.

Annons:

Veteranlyftarna Mattias Hallberg och Jeff Klaesson tävlade under lördagen med mycket gott resultat. I fjol kom de hem från SM med varsitt guld i olika viktklasser, men i år tävlade de mot varandra i klass -74 i och med att Mattias gått upp en viktklass.

Den som tog hem guldet i klassen var till slut Mattias Hallberg. Han lyfte 200 kilo i knäböj, 125 kilo i bänkpress och 225 kilo i marklyft, vilket gav 550 kilo i totalen. Silvermedaljen gick till Jeff Klaesson efter 182,5 kilo i knäböj, 132,5 kilo i bänkpress och 207,5 kilo i marklyft, vilket gav en totalvikt på 522,5 kilo.

Precis utanför pallen

I går var det så dags för juniorlyftarna Stina Johansson (klass -63) och Melker von der Geest (klass -83) att ge sig in i leken.

Stina Johansson gjorde en mycket fin tävling med 130 kilo i knäböj, 72,5 kilo i bänkpress och 147,5 kilo i marklyft. 350 kilo i totalen räckte till en fjärdeplats i JSM och innebar också kvalificering till öppna SM i sommar.

Melker von der Geest gjorde 200 kilo i knäböj, 137,5 kilo i bänkpress och finfina 272 kilo i marklyft. Det var ett tufft startfält i klassen och hans 612,5 kilo räckte till en niondeplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt