Annons:

Målilla bärgade första segern när Ankarsrum brände chanser

Eric Ottosson nätade i rollen som forward när Målilla tog första trean i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla bärgade första segern när Ankarsrum brände chanser

Efter två poäng på de tre inledande matcherna fick Målilla GoIF jubla över tre poäng i afton. Ankarsrums IS besegrades med 3–2 på bortaplan. 
– Så skönt. Vi sliter och jobbar i 90 minuter och ingen viker ner sig, säger tränaren Johan Hägg. 

Annons:

Varken Målilla eller Ankarsrum hade vunnit någon match inför kvällens division 6-fight på Bruksliden. Målilla drog det längsta strået och vann med 3–2. Eric Ottosson och Rodon Sulejmani såg till att Målilla ledde med 2–0 efter 25 minuter. Ankarsrums Christoffer Björk reducerade till 2–1 i upptakten av andra halvlek. Målilla återtog sin tvåmålsledning när Kim Creutz gjorde 3–1 på hörna. Avslutningen blev spännande då Jesper Skälhammar reducerade till 3–2 med sju minuter kvar. 

– Mot Hebe var vi bättre och fick jaga ikapp till oavgjort och mot Överum brände vi straff och tre frilägen. Nu hade vi lite medstuds och förtjänade segern. Vi låg bra i våra positioner de första 20 minuterna, höll dem långt från målet och gjorde två mål, säger Johan Hägg och fortsätter: 

– Vi blev bekväma och släppte in dem i matchen och släppte in 2–1 lite för tidigt. Efter deras 3–2-mål hade de mycket tryck och flyttade fram med folk. Skönt att vinna och ta första segern. 

Ankarsrum står på en poäng efter tre matcher och tränaren Daniel Wernersson tycker att oturen grinar dem i ansiktet.

– Det är så mycket stolpe ut nu. Vi skapar sjukt mycket chanser och har säkert 80-20 i bollinnehav. Just nu får vi inte in bollen, det är helt sjukt. Det är insidan av stolpe, ribban och allt vad det heter. Bollen ville inte in, säger Daniel Wernersson. 

Kim Creutz, Simon Rydén, Eric Ottosson och Leo Isomettä Stolt stack ut i Målilla. AIS-spelarna får beröm för andra halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt