Annons:

Tre Västervikslag gör upp om topplaceringarna i division 6

Ankarsrums IS tar klivet upp i division 6 vid seger mot dunderjumbon Virserums SGF. Foto: Ossian Mathiasson

Tre Västervikslag gör upp om topplaceringarna i division 6

Toppstriden i division 6 avgörs på söndag. Tre lag i Västerviks kommun gör upp om topplaceringarna med en uppflyttningsplats och en kvalplats i potten. Ankarsrums IS har klart bäst utgångsläge i toppstriden i division 6. 

Annons:

Ankarsrums IS leder division 6 Vimmerby inför söndagens avslutande omgång och har lika många poäng men bättre målskillnad än jagande Överum. På söndag talar det mesta för att Ankarsrum får fira avancemang till division 5 mot jumbon och nollpoängaren Virserums SGF.

Hur ser du på den guldsits som ni befinner er i?

– Precis som du säger har vi satt oss i ett guldläge som vi är fruktansvärt nöjda med. Det är dock ingenting som är klart än och det är fullt fokus på uppgiften som vi har framför oss, säger Ankarsrums huvudtränare Daniel Wernersson.

Vad kan stoppa er från att slå jumbon och ta klivet upp?

– Egentligen ska ingenting kunna stoppa oss. Gör vi det vi ska genom att få igång vår spelmodell, ta jobbet för varandra och ha rätt inställning så ska vi lösa det. Virserum har dock spelat upp sig på sistone och har några uddamålsförluster mot topplagen. Vi tar denna uppgift på 110 procents allvar, säger Wernersson.

Enda frågetecknet i Ankarsrums trupp är Oscar Ring på grund av den knäskada han ådrog sig hemma emot Lojal. Övriga spelare är för tillfället uttagningsbara.

"Inga mjukglassar i mitt lag"

Överums IK kan både vinna serien och missa kvalplatsen som de just nu innehar med en match kvar att spela.

– Vi tror fortfarande på att det är vår chans att ta klivet upp i år. Hoppet är det sista som överger en och vi önskar oss ett mirakel i Ankarsrum. På söndag håller vi på Virserum och självklart på oss själva. Vi går in 100 procent på att vinna sexan, säger Överumstränaren Martin Rosén.

Vad krävs för att slå Frödinge, ett formstarkt lag med tre raka vinster? 

– Frödinge är ett starkt hemmalag och verkar ha fått till det nu. Jag kan lova dig, får vi bara vara hela och friska och ha elva man på planen hela matchen så ska mina boys kriga som aldrig förr för att vinna. Vi har deppat sen i söndags och släppte matchen i torsdags. Nu är siktet inställt på att vinna hela serien, säger Rosén.

Målvakten Hampus Strömbäck och forwarden Albin Dahlström Dolaku är avstängda mot FBSK.

– Truppen är riktigt stark trots att vi har två avstängningar. Det är inga mjukglassar i mitt Överum utan de står upp även i motgång. Vi hoppas att vi står i toppen på tabellen efter serieavslutningen.

BOIF har chans på kvalplatsen

Blackstad/Odensvi kniper kvalplatsen till division 5 vid seger mot Lojal samtidigt som Överum förlorar i Frödinge.

– Chansen att komma före Överum är väldigt liten då de har avgörandet i egna händer, säger Viktor Fransson.

Ni har tagit endast två segrar på de åtta senaste matcherna, vad är förklaringen till att formen inte är lika stark nu som i början av säsongen?

– Vårt försvarsspel har varit stabilt hela hösten med bara fem insläppta mål och ändå är vi ett av lagen som har tagit minst poäng. Det beror på att vi inte lyckats göra mål på chanserna vi skapar men jag hoppas att det lossnar på söndag. 

Det är endast Victor Lilja som är indisponibel i BOIF-truppen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt