Annons:

Storebro IF placeras i samma kvalgrupp som Ruda IF och Överums IK. Foto: Ossian Mathiasson

Storebro och Överum hamnar i samma kvalgrupp

Nu står det klart hur kvalet till division 5 ser ut. Storebro IF och Överums IK hamnar i samma kvalgrupp och får dessutom sällskap av Ruda IF. 

Annons:

Med en omgång kvar av division 5-fotbollen står det klart att Storebro IF får kvala för att hålla sig kvar i division 5. 

De har nu lottats in i samma kvalgrupp som två division 6-lag som ser sin chans att avancera i seriesystemet. Det handlar om Överums IK, tvåa bakom Ankarsrums IS i division 6 Vimmerby, och Ruda IF, tvåa bakom Fagerhults AIK i division 6 Oskarshamn. 

– Kval är alltid ovisst och det blir press på ett annat sätt än under vanligt seriespel. Vi går in i kvalet med ödmjukhet och ser möjligheter. Vi ser fram emot kvalet med tillförsikt, säger Storebros huvudtränare Peter Magnusson.  

Hur viktigt är det att försöka hålla sig kvar i division 5?

– Målet är att försöka vinna givetvis, det är inget annat. Vi vet att både Ruda och Överum är två duktiga lag, säger Magnusson. 

Första omgången spelas i helgen

Ruda skulle egentligen ha spelat i division 4 i år men de drog sig ur på grund av spelarbrist och tog över Mönsterås plats i Oskarshamnssexan.

Division 6-lagen, Ruda och Överum, möts i första omgången och matchen kommer spelas i Ruda i helgen. Förloraren möter Storebro IF i andra omgången och vinnaren i första omgången möter Storebro i tredje omgången. 

Gruppsegraren är garanterad spel i division 5 nästa säsong. 

"Får väl googla på dem"

För Överums IK och tränaren Martin Rosén är målsättningen att ta klivet upp i division 5.

– Ruda ser ut att ha gått riktigt bra i år. Det blir tufft motstånd i första matchen. Jag vet inget mer om dem så jag får väl sätta mig ner och googla på dem, säger Martin Rosén och fortsätter:

– Jag mötte Storebro för många år sedan och då var de riktigt vassa. Eftersom de ligger i femman har de skickliga fotbollsspelare. Säkert har de haft lite spelarbrist eftersom dom får kvala. Jag har noll koll på dem just nu om jag ska vara ärlig. Jag ska ringa runt och se om man kan luska fram något smaskigt om deras spelsystem, säger Rosén. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt