Annons:

VIF gjorde rent hus och vann futsalturnering:

Vimmerby IF imponerade och vann Rödsle damcup efter idel segrar. Det blev seger med 2–0 i finalen mot Emmaboda IS. Foto: Privat

VIF gjorde rent hus och vann futsalturnering: "Oerhört bra team"

Vimmerby IF gjorde rent hus i Rödsle damcup och avslutade futsalsäsongen på bästa möjliga sätt. 
– Vi var rörande överens om att vi gjorde det vi skulle, säger tränaren Patricia Pöder. 

Annons:

Flera lokala lag deltog i årets upplaga av Rödsle damcup i Oskarshamn. Vimmerby IF deltog med två lag och Tjust IF FF, Västerviks damfotboll, Frödinge/Brantestad SK och Rosenfors IK med varsitt lag.

Vimmerby och Tjust gick vidare till semifinal och mötte varsitt lag från Emmaboda IS. 

VIF vann sin semifinal med 4–1 medan Tjust förlorade sin semifinal för att sedan vinna matchen om tredje pris. Tjust vann bronsmatchen med komfortabla 6–2. 

"Väl genomförd turnering"

Vimmerby vann därefter finalen mot det andra Emmaboda-laget med 2–0 efter mål av Stina Kägu Bragsjö och Greta Koponen. 

– Jag är jättenöjd och det var en väl genomförd turnering från vår sida. Vi vann alla gruppspelsmatcher och vann både semifinalen och finalen ganska tryggt. Vi vet vad Emmaboda går för med tanke på att vi mötte dem i semifinal i en futsalturnering i Kalmar i november. Då gjorde de mål i slutsekunderna så vi visste att det var ett tufft motstånd. Vi hade revansch att kräva och visade att vi hade gjort vår läxa, säger VIF-tränaren Patricia Pöder. 

VIF:s nyckelspelare Nathalie Johansson tog hem priset för turneringen bästa spelare och gjorde flest mål. Värt att notera är att Tjusts målvakt Elin Andersson mottog pris för turneringens bästa målvakt.

– Det var inte helt otippat, men de här tjejerna är ett oerhört bra team i futsal. Alla vet att ”Natta” är fantastisk med sina fötter så det är klart att hon sticker ut. De gör det väldigt bra tillsammans som lag, säger Patricia Pöder. 

Det var VIF:s andra och sista futsalcup för den här gången. Försäsongen är igång och VIF tränar tre gånger i veckan: spinning och HIIT en gång och två fotbollspass. 

Fakta

Vimmerbys målskyttar i Rödsle cup: Nathalie Johansson 7, Frida Pöder 3, Stina Kägu Bragsjö 2, Hanna Ericsson 2, Molly Levin 1, Greta Koponen 1 och Julia Rosin 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt