Annons:

Förändringar i Vimmerbys och Tjusts serie – VIF B flyttas upp

Frida Pöders Vimmerby IF får möta Tranås och Ulricehamn istället för Mariebo IK och IF Elfsborg i damernas division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Förändringar i Vimmerbys och Tjusts serie – VIF B flyttas upp

Det har skett en del omkastningar i fotbollsserierna på damsidan. Jämfört med serieförslaget för division 2 blir det nya motståndare för Vimmerby IF och Tjust IF FF.

Annons:

Allt började med att Boråsklubben Bergdalens IK drog sig ur Elitettan strax före nyår. BK Häcken, förra säsongen i samma division 1-serie som Tjust IF FF, stod först i vakansordningen och tog platsen i Elitettan. 

Mariebo IK har därefter flyttats upp i division 1 och lämnat division 2-serien med Tjust och Vimmerby. Hallandslaget Laholm önskade sig ner i seriesystemet och då har IF Elfsborg med tanke på sin geografiska placering fått byta division 2-serie. 

VIF B tackade ja till vakansen

Det har uppstått två vakanser i Tjusts och Vimmerbys division 2-serie. Mats Larlind vid Smålands Fotbollförbund berättar att platserna tas av Ulricehamn och Tranås.

Det leder i sin tur till en ledig plats i division 3. Husqvarna FF B var först på listan och tackade nej och då gick frågan vidare till Vimmerby IF B som sa ja till vakansen. 

Vimmerby hade från början två lag i division 4. Nu kommer de ha ett lag i division 2, ett lag i division 3 och ett lag i division 4. 

– Vi kommer få göra vissa justeringar i serieförslaget. Vimmerby IF C kommer hamna i den naturliga division 4-serien, säger Mats Larlind vid Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt