Annons:

BOIF vann med nöd och näppe mot Gunnebo

Hampus Jakobsson sköt tre poäng till Blackstad/Odensvi efter ett sent avgörande i matchen mot Gunnebo IF. Foto: Patrik Wirengård

BOIF vann med nöd och näppe mot Gunnebo

Blackstad/Odensvi ledde två gånger om och Gunnebo IF kvitterade båda gångerna. Sedan klev Hampus Jakobsson fram och sköt segern till BOIF i 88:e minuten.

Annons:

Gunnebo IF blev en svår nöt att knäcka för Blackstad/Odensvi i dagens tillställning på Odenskans. 

Matchen var en rysare där BOIF ledde två gånger om, 1–0 genom Daniel Lönn och 2–1 via Per Axelsson på straff, och Gunnebo kvitterade lika många gånger innan Hampus Jakobsson blev BOIF:s segerhjälte med 3–2 i 88:e minuten. Gunnebos mål gjordes av Reza Rezai på straff och Geovane Nunes. 

– Jag känner mest lättnad. Vi är betydligt bättre än Gunnebo i första halvlek, den bästa halvleken vi har gjort i år. Sedan är spelet jämnt i andra halvlek och med facit i hand är det tur att vi vinner. Vi kämpar in i det sista och krigar till oss den här trepoängaren, säger BOIF-tränaren Viktor Fransson. 

Tycker du att segern är rättvis?

– Sett över hela matchen är det rättvist och sett till andra halvlek skulle det ha slutat oavgjort. Vi är så mycket bättre, den bästa vi har gjort i år, säger Fransson.

Sur förlust för Gunnebo 

Förlusten var blytung för Gunnebo som nu har tre raka förluster efter premiärsegern mot Gamleby FF. 

– Det var surt, synd att vi inte lyckades få med oss ett oavgjort resultat. Vi hade kort efter deras 3–2 ett skott i stolpen från två meters håll, säger Peter Lönnblom, tränare i Gunnebo. 

Han delar Viktor Franssons analys av matchen. 

– Vi hade problem med deras innermittfält i första halvlek och kom inte åt dem. I andra gjorde vi vissa justeringar, fick kontroll på deras spel och bättre fart på vårt eget spel. Vi drog ner en forward som blev mer delaktig i försvarsspelet och då hade de svårt att hitta in på mittfältet, säger Peter Lönnblom. 

Martin Karlsson och Olof Wirengård var bäst i BOIF. Gunnebos främsta aktör var Reza Rezai. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt