Annons:

IFK Västervik störde VIF – men division 3-laget tog sig vidare

Haris Dreco gjorde två mål i VIF:s cupseger. Foto: Simon Henriksson

IFK Västervik störde VIF – men division 3-laget tog sig vidare

Vimmerby IF fick vissa problem med division 5-laget IFK Västervik i Toyota Cup. Till slut drog favoriten det längsta strået och tog sig vidare till nästa omgång.
– Första är bra, men andra är ingen höjdare, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Haris Dreco gav division 3-laget ledningen redan efter tio minuter. Efter knappt en halvtimme utnyttjade IFK Västervik sin första av två bonusstraffar, men den räddades av Belmin Hrustic.

Inte långt senare kunde Haris Dreco utöka både sin och hemmalagets målskörd. Strax därpå nyttjade gästerna sin andra bonusstraff och Awet Shambel Habtu reducerade.

– Första halvlek är helt okej, till och med bra. Vi håller ett rätt bra tempo och trycker ned dem. Vi har rätt mycket chanser i första och har väl tre, fyra bra lägen till. Vi kunde ha stängt matchen redan där. Vi luftar lite folk och i andra halvlek blir det rätt vimsigt, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Kvitterade till 2-2

Tidigare VIF-spelaren Amel Komina satte kvitteringen för IFK Västervik och Karlo Gorancis 3-2-mål fem minuter senare blev viktigt för hemmalaget. I slutminuterna kom även 4-2 genom Selatin Shaljani.

– Andra halvlek är ingen höjdare alls. Vi blir väldigt långa i spelet och kommer inte i det. Faktum är att IFK Västervik kunde gjort något mer mål i andra halvlek och är snäppet bättre än oss där. En vinst är en vinst och nu är vi vidare till nästa omgång.

Totalt är det 16 lag kvar i Smålandscupen. I slutet av juni får VIF åka till Timmernabben för att möta ännu ett divsion 5-lag. 

– Det är ett tyngre lag och lite mer "brunkarstuk" på dem. 

Ingen i VIF stack ut. 

– Alla går in och gör det bra tycker jag och det var rätt jämnt överlag. Vi låter många unga få speltid och de gör det ganska bra. Första är helt okej medan andra är knappt godkänd.

"Hade mer chanser"

Ergest Fasko, spelande tränare i IFK Västervik, tyckte att lagen hade varsin halvlek.

– Vimmerby började bra och rullade mycket boll. Vi försökte likadant, men lyckades inte så bra som vi ville. I andra halvlek hade vi mycket mer boll och chanser. Vi gör 3-3 i slutet av matchen, men domaren tog offside. Ingen höll med om det, men så är det. Därefter får Vimmerby en kontring när vi flyttat upp hela laget och gör 4-2, säger han.

Han var inte helt nedslagen efter förlusten.

– Det viktigaste är att fokusera på vårt mål med serien, men det är roligt att få möta ett bra lag och kul för spelarna att se hur det är att spela mot ett sådant här lag. 

Awet Shambel Habtu, Amel Komina och Hampuz Bränning fick beröm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt