Annons:

Viktigt och hett derby – då ställs de mot sina tidigare lag:

Simon Larsson och Jonathan Fält Öhr ställs båda mot sina tidigare lag i derbyt. Foto: Ossian Mathiasson/Stefan Härnström

Viktigt och hett derby – då ställs de mot sina tidigare lag: "Sjukt om de inte vinner"

Jonathan Fält Öhr har ett långt förflutet i Vimmerby IF. Simon Larsson gjorde ett par säsonger i Västerviks FF. Nu ställs de båda mot sina tidigare lag i ett hett derby.
– Det vore sjukt om inte Vimmerby vinner, psykar Fält Öhr. 

Annons:

Det är dags för säsongens första derby och det första på många år i seriesammanhang mellan Vimmerby IF och Västerviks FF. På spel står förstås all prestige och väldigt viktiga poäng.

VIF, som visat en stigande formkurva på sistone, har 13 inspelade poäng ovanför strecket. VFF däremot är under strecket med sina sju inspelade poäng.

Outtröttlige Simon Larsson gjorde två säsonger i Västervik innan han återvände till Vimmerby inför den här. 

– Det ska bli roligt. Det är ganska många nya spelare, men det ska bli kul att möta mitt gamla lag. Det gäller att försöka göra en vanlig match och inte tänka så mycket på det, säger VIF:s mittfältare.

Vad säger du om VFF?

– Det var en bra tid för mig och jag hade två roliga säsonger.

"Får sätta på mig skyddsmask"

Jonathan Fält Öhr gjorde många säsonger i Vimmerby IF innan han återvände hem till barndomsstaden Västervik och VFF, där han nu också är assisterande tränare.

– Jag har mött Vimmerby i en försäsongsmatch, men det är enda gången, säger han.

Hur blir det att möta VIF?

– Det är rätt lugnt. Man har vuxit ifrån det lite. Jag var taggad då i försäsongsmatchen, för då spelade vi en division högre och då fanns det lite press på oss att vi skulle vinna. Nu är det skapligt tvärtom. Det är helt andra möjligheter i VIF och det vore sjukt om de inte vann. Vi har ett helt annat lag.

Fält Öhr har lirat tillsammans med flera i motståndarlaget, men ser mycket fram emot duellerna med Rickard Thuresson.

– Jag får nog sätta på mig skyddsmask. Det är standard, säger han och skrattar:

– Nej, men det ska bli kul att träffa dem. Tyvärr har jag inte så mycket kontakt med dem, men det ska bli roligt att tugga en del.

Men all press är på Vimmerby?

– 100 procent. De har kontrakt och helt andra möjligheter. Vi har ingenting. På papperet har de ett bättre lag definitivt och mer erfarna spelare. För oss handlar det bara om att försöka hänga kvar och vi har visat att vi kan störa alla lag. Det vara bara mot Eneby det var klasskillnad. Annars kunde vi ha tagit poäng i alla matcher. Vi har åkt på några tunga torsk och ska försöka störa Vimmerby också.

Köper favoritskapet

Simon Larsson säger att han köper favoritskapet.

– Jag tycker att vi borde vara det starkare laget och det är klart att det är viktiga poäng, men det är det i alla matcher. Alla tar poäng av alla, så varje match är viktig.

Vad behöver ni se upp med?

– Jag vet inte riktigt. Jag har bara sett lite highligts från deras matcher, så det är svårt att säga. Jag är lite överraskad över att de har stått upp så bra i många matcher, så det är strongt av dem. Men för oss handlar det bara om att fortsätta som vi har gjort.

Larsson känner att lagets formkurva pekar åt helt rätt håll.

– Vi avgör i slutet nu i ett par matcher och det är skönt. För egen del blir det också bättre och bättre, tycker jag. 

Bra trupplägen

Jonathan Fält Öhr ser flera spelare som hans lag behöver se upp med i derbyt.

– Vi ska gå för tre poäng såklart, men det gäller att vi är påkopplade. Vi vet att de söker "Thure" mycket och han är fortfarande den bästa uppspelspunkten i division 3 skulle jag tro. Det är inte många som flyttar på honom felanvänd. Men vi har en plan och ska störa dem så gott vi bara kan. Tyvärr har de ju lite medstuds nu känns det som, men för oss är det en jäkligt viktig match. Det vore fint med tre poäng, annars blir det ett glapp tyvärr.

Båda lagen har ytterst gynnsamma förutsättningar truppmässigt och har i princip samtliga spelare tillgängliga. I VIF är Joakim Storm dock fortfarande borta på grund av skada.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt