Annons:

IFK Västervik körde över Storebro efter blixtrande öppningshalvlek

Oskar Åberg svarade för ett äkta hattrick i första halvlek när IFK Västervik vann med komfortabla 5–0 mot Storebro IF. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Västervik körde över Storebro efter blixtrande öppningshalvlek

En vass första halvlek med fem mål var vad IFK Västervik behövde för att avgöra matchen mot Storebro IF. 
– Vi gör vår bästa första halvlek för säsongen, säger hattrickskytten Oskar Åberg efter 5–0-segern. 

Annons:

IFK Västervik har slagit rot i toppen och Storebro IF i botten. I dagens match på Bökensveds naturgräs var Västervik flera klasser bättre än Storebro och hade stor uppvisning i första halvlek.

Brian Bechairi satte 1–0 på straff i tionde minuten. Sedan rullade det bara på. Emil Bränning snurrade upp flera Storebrospelare och spelade fram Oskar Åberg som enkelt placerade in 2–0 på bortre stolpen i minut 18. 

Ayman Hadrous smekte in ett vackert frisparksmål fram till 3–0 efter halvtimmens spel innan Oskar Åberg frispelades två gånger om och satte 4–0 och 5–0 före paus.

– Det har aldrig varit så här kul att spela fotboll. Vi får till allt vi har tränat på och allt bara klickar. Vi rullar boll, hittar ut med bollar på kanterna och spelar in i mitten, säger hattrickskytten Oskar Åberg. 

"Målskytte har lossnat för mig"

Oskar Åberg kliver i och med dagens hattrick upp på sju mål i division 5, två mål efter skytteligaledaren Robin Lundahl. 

– Jag är nöjd och får bra passningar av Ayman (Ayman) och Bränning (Emil). Målskyttet har lossnat för mig och jag har tränat mycket på mina avslut, säger Oskar Åberg. 

Efter spakande första halvlek sjönk tempot rejält efter paus. Lagen bytte friskt och matchen slutade 5–0. 

IFK Västerviks tränare Ergest Fasko var mycket nöjd med de första 45 minuterna. 

– Vi hade riktigt fint spel. Det var vår bästa första halvlek för säsongen med jättemånga fina kombinationer efter triangelspel. Trots att Storebro låg under med 0–5 så gav de inte upp. De kom lite längre upp med sitt lag och vi hade lite svårt med offensiven. Tittar jag på helheten gör vi en kanonbra match, säger Ergest Fasko. 

"Möter seriens bästa lag"

Storebros tränare Torbjörn Allvin tycker att de förlorar mot ett bättre lag. 

– Vi möter i mitt tycke seriens bästa lag. Vår tanke var att ligga lågt och få dem frustrerade under de första 20 minuterna för att sedan flytta fram positionerna, men de fick mycket utrymme centralt där vi hade pratat om att vara aggressiva. Vi var inte igång med fötterna och blev för passiva. Nu blev det som det blev och Västervik har ett fantastiskt bra lag för att vara division 5, säger Torbjörn Allvin. 

Han var nöjd med spelarnas arbetsinsats.

– Jag är stolt över grabbarna som visar karaktär och moral och inte gnäller på varandra. 

Emil Bränning, Ayman Hadrous och Awet Shambel Habtu erhöll beröm i Västervik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt