Annons:

Karlbergs sanslösa målform ska föra Tjust till avancemang

Filippa Karlberg leder skytteligan i division 2 med 26 mål på 16 matcher och ser fram emot dagens toppmatch borta mot Vimmerby IF. Foto: Privat

Karlbergs sanslösa målform ska föra Tjust till avancemang

Filippa Karlberg är inne i ett sanslöst målstim och på väg att skjuta upp Tjust IF FF i division 1 igen. I morgon väntar ett viktigt toppmöte mot Vimmerby IF. 
– Det blir en jättespännande match, säger Filippa Karlberg. 

Annons:

Tjust IF FF har svarat för en finfin säsong i division 2, ryckt ifrån i toppen av tabellen och ligger tre poäng före tvåan IFK Ulricehamn och fem poäng före Vimmerby inför säsongsavslutningen. 

– Vi har gjort en bra säsong och kämpar på i varje match. Vi har väl inte spelat den bästa fotbollen i alla matcher, men vi krigar alltid för varandra och lyckas få med oss tre poäng ändå, säger Filippa Karlberg. 

Tjust distanserar Vimmerby från kampen om seriesegern i egenskap av tre poäng i morgondagens intressanta toppmöte på Arena Ceos. Då skiljer det åtta poäng mellan lagen med fyra matcher kvar att spela. 

– Det blir spännande nu på slutet. Det är jätteskönt att vi har ett försprång på tre poäng, men vi ska gå in för att vinna varje match och vinner vi resten av matcherna är det klart. Vi måste göra vårt jobb och får inte slappna av, säger Filippa Karlberg.

"Tror stenhårt på oss"

Hon ser med tillförsikt fram emot morgondagens toppmöte och avslutningen på säsongen. 

– Matcherna som gäller mest är matcherna som man ser mest fram emot att få spela. Varje match nu på slutet är extremt viktig. Jag tror att det kommer vara jämnt inne i sista omgången. 

Hur ser du på era chanser att ta klivet upp i division 1?

– Jag tror stenhårt på oss så länge vi gör vårt jobb och inte slappnar av. Vi är ett jäkligt duktigt fotbollslag. 

Tjust har radat upp flera storsegrar efter sommaruppehållet och Filippa Karlberg, nyförvärvet från Eneby BK, sätter sina ord på lagets framgångsrika säsong. 

– Jag tycker att vi fungerar bra som grupp och trivs bra ihop även utanför fotbollen. Vi hade i början av säsongen en hel del nya spelare som skulle komma in i truppen och lära känna varandra. Det tar tid och det märks nu att vi kan varandras styrkor och svagheter som vi kan utnyttja på planen på ett annat sätt. 

26 mål på 16 matcher

Filippa Karlberg har legat bakom flera av Tjusts segrar då hon har svarat för 26 fullträffar på 16 matcher. 

Vad är förklaringen till denna målsuccé?

– Jag har alltid haft en förmåga att stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Jag tycker också att jag har utvecklat många delar i år. Daniel (Farray) har jobbat mycket med mig för att komma till avslut på ett snabbt sätt. 

Efter sommaruppehållet har hon producerat elva mål (!) på fem seriematcher.

– Det känns bättre och bättre för varje match som går. Det var en halvknackig start för min del med nytt lag och ny position. Det tar en stund att komma in i det. Det känns bra nu och det går från klarhet till klarhet. 

Filippa Karlberg tampas i skytteligatoppen med Nathalie Johansson, Vimmerbyforwarden som har gjort 25 mål på 14 matcher. 

– Hon är jätteduktig och det är kul att ha någon att fajtas med.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt