Annons:

Division 5-lagets tränarduo får lämna: ”De tycker att det räcker”

Det blir ingen fortsättning för tränarna Pierre Tegenstam och Torleif Dunsäter i division 5-laget Tjust IF FF. Tränarduon fick beskedet vid ett möte på onsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Division 5-lagets tränarduo får lämna: ”De tycker att det räcker”

En fjärdeplats i division 5 och nära att gå till kval för andra året i rad. Trots det får Tjust IF FF:s tränarduo kliva av sina uppdrag. 

– De tycker att tre år räcker. Det var ett rakt besked, säger huvudtränaren Pierre Tegenstam. 

Annons:

Efter flera år utan herrlag i seriespel gjorde Tjust IF FF comeback säsongen 2021. Tjust avancerade från division 6 till division 5 första året, spelade kval mot division 4 andra året och slutade fyra i division 5 tredje året.

Huvudtränaren Pierre Tegenstam har varit med på hela resan och Torleif Dunsäter kom in som assisterande tränare 2022. 

"Planer som vi får lägga ner"

På onsdagskvällen kallades tränarduon till ett möte där de fick beskedet att de inte får vara kvar på division 5-lagets tränarbänk. 

– Jag och ”Toggan” har suttit ner med föreningen och vi kommer lämna Tjust. De tycker att tre år räcker, säger Pierre Tegenstam. 

Var ni intresserade av en fortsättning?

– Både och, men vi hade inte riktigt bestämt oss. Vi fick det ganska snabbt serverat att de inte var intresserade så mötet gick ganska fort.

Hur ser du på klubbens besked?

– Det är tråkigt, fast lite skönt. Jag älskar fotboll och hade gärna varit kvar ett år till för att jag hade lite planer på spelare som vi inte hade börjat med än. Det är planer som vi får lägga ner. 

Hur vill du summera de tre åren i Tjust?

– En serieseger, en tredje- och en fjärdeplats och kvalspel upp till division 4. Vi är nöjda och det har varit superkul.

Vad händer nu?

– Jag har ingen aning, men jag tänker i alla fall att det blir mer golf. 

Är du intresserad av att träna något lag 2024?

– Det är man väl alltid om det finns något lag som är intressant. Jag har ett ganska krävande jobb och reser mycket i jobbet, men jag och ”Toggan” tycker att det är det roligaste som finns att träna fotbollslag och har i dagsläget inget konkret förslag. 

"Tre år är ganska bra"

Sören Karlsson, styrelseledamot i Tjust IF FF, ger sin syn på varför klubben inte förlänger kontrakten med tränarduon. 

– Det stämmer. De har jobbat här i tre år så vi tackade av dem i dag (läs i går), säger Sören Karlsson. 

Vad är förklaringen till det?

– Tre år är ganska bra och det räcker många gånger. Det måste komma in lite nytt tänk och en ny röst. Vi har ingen klart utan vi håller på och samtalar med x antal, säger Sören Karlsson. 

Hur vill du summera deras tid i Tjust?

– De har skött det riktigt bra. Första året kliver vi upp från sexan till femman och sedan är vi med och kvalar upp till division 4 år två och slutar fyra år tre. Det är mer än godkänt. 

Har det funnits några tankar på att förlänga deras kontrakt?

– Nja, vi tycker att tre år räcker. Vi försöker jobba lite så, att tre år är bra. Då har man inkörningsperiod i ett år och förhoppningsvis ska det utfalla något år tre. Jag tror att de själva är ganska nöjda med tanke på att de ligger ute och jobbar och ibland har lite tufft med tid. 

Vad tänker du kring framtiden för herrlaget?

– Ambitionen är att hitta rätt tränare på den nivå vi är. Vi har absolut ingenting klart utan vi samtalar med x antal och får se var vi hamnar. Vi jobbar med flera parallella spår och det vill jag hålla för mig själv än så länge. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt