Annons:

Fint ekonomiskt bidrag till Tjust efter uppflyttningen

Daniel Farray, Joakim Krüger och Sören Karlsson gläds åt att Tjust IF FF:s damlag får ekonomiskt bidrag från lokala företag och Västerviks kommun inför nästa säsong i division 1. Foto: Tjust IF FF

Fint ekonomiskt bidrag till Tjust efter uppflyttningen

Tjust IF FF är tillbaka i division 1. Damlagets framgångsrika säsong genererar ett fint ekonomiskt bidrag på 86 000 kronor från lokala företag och Västerviks kommun.
– Kul att det finns företag som tror på oss. Det kommer bli tufft ekonomiskt nu när vi går upp i division 1, säger huvudtränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Det var i första periodpausen i Västerviks IK:s hemmamatch mot Nybro Vikings som Tjust IF FF hyllades på isen med anledning av damlagets avancemang till division 1. 

Majoriteten av spelarna från årets trupp klev ut på röda mattan i ACT-hallen och klubbens damlag mottog checkar från tre lokala företag och Västerviks kommun på sammanlagt 86 000 kronor.

Bussresorna är en stor utgiftspost

Blue Partner går in med 50 000 kronor, Västerviks kommun 20 000 kronor, Skeppsbrokontoret 10 000 kronor och Handelsbanken 6 000 kronor. 

– Vi är jätteglada för att vi blir uppskattade på det här viset och det är ett kvitto på att vi har gjort ett bra arbete 2023. Det ger inspiration inför 2024, säger Sören Karlsson, styrelseledamot i Tjust IF FF. 

Hur ska de här pengarna komma till användning?

– I en förening finns det alltid hål att stoppa pengarna i och den stora utgiften vi har nästa säsong är alla bussresor. Dieseln är betydligt mycket dyrare och vi märkte redan i år att det drog iväg mer än vad vi hade räknat med, men det är inget man kan styra, säger Sören Karlsson. 

"Tacksamt att fler vill engagera sig"

Sören Karlsson berättar att Thomas Ragnarsson på Blue Partner gör ett viktigt arbete för klubben. 

– Han har varit drivande i detta och kommer hjälpa oss att jobba fram samarbetspartners och sponsorer framåt i tiden. Det är tacksamt att fler vill engagera sig i vår förening. Han har många idéer som vi sitter och planerar tillsammans med honom. Tre av oss i styrelsen fick nyligen vara med på en PR-utbildning. Ett PR-bolag, som bland annat jobbar med Kalmar FF och IFK Kalmar, gav tips och råd på hur man får ut sin förening på rätt sätt, säger Sören Karlsson. 

Sören Karlsson hoppas kunna presentera tränarstaben för både herr- och damlaget nästa vecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt