Annons:

Journalist och Överumsprofil tar över tränarsysslan i BOIF

Magnus Larsson och Patrik Wirengård ska tillsammans träna Blackstad/Odensvi i division 6 2024. Foto: Privat

Journalist och Överumsprofil tar över tränarsysslan i BOIF

Blackstad/Odensvi har gjort klart med två nya tränare. Journalisten Patrik Wirengård och Överumsprofilen Magnus Larsson är division 6-lagets nya tränarduo. Tränarlösningen blev klar på måndagskvällen. 

Annons:

Blackstad/Odensvis försök att ta sig upp i division 5 gick inte vägen. Huvudtränaren Viktor Fransson meddelade efter sista kvalmatchen mot Lekeryd/Svarttorp att han tackar för sig efter fyra säsonger på posten. 

Nu har division 6-laget gjort klart med två nya tränare. Patrik Wirengård, sportreporter på P4 Kalmar, och Överumsprofilen Magnus Larsson är duon som ska leda BOIF under 2024. 

– Det känns som en bra lösning och jag ser det som en möjlighet att få göra det tillsammans med ”Mange”. Vi går in som en tränarduo och känner varandra sedan tidigare. Det är klart att vi kommer ha olika ansvar, men vi gör det tillsammans, säger Patrik Wirengård. 

Hur ska det bli att kliva in som tränare i den lokala fotbollen?

– Det är en förening som ligger mig varmt om hjärtat och det ska bli kul att få göra det tillsammans med ”Mange” som jag vet är en bra ledare och en bra människa. Min moderklubb är Blackstad och som senior spelade jag i Odensvi, säger Patrik Wirengård. 

"Växt fram lite mer"

Magnus Larsson, mångårig spelare och ungdomsledare i Överums IK, kommer kampera ihop med Patrik Wirengård i BOIF 2024. 

– Från början när jag fick förfrågan var det inte aktuellt. Det har växt fram lite mer och fördelen är att vi ska vara två huvudtränare. Det är ungefär samma mentalitet och lagkänsla som i Överum. Jag och Patrik känner varandra sedan tidigare, säger Magnus Larsson. 

Magnus Larsson är dessutom innebandytränare för IBF Antvardens division 3-lag och ungdomsledare i Överums IK. 

– Jag kommer ta ett kliv tillbaka kring ett av ungdomslagen som tränar i Överum, men jag ska försöka få ihop logistiken och inte släppa det helt och hållet. Det vill jag inte. Jag fortsätter som tränare i Antvarden. 

Hur ser du på att du ska träna BOIF, en konkurrent till Överum?

– En anledning är att jag provade på att träna herrar i Antvarden och det är en annan grej med att träna barn och ungdomar. Jag blev sugen på det när det dök upp. Jag vet att jag är starkt förknippad med Överum, men jag gör det tillsammans med Patrik för att det ska bli kul och jag ser det som viktigt för min egen utveckling. 

Har du fått några reaktioner från personer med koppling till Överums IK?

– Det är några som tycker att det är tråkigt, men de önskar mig ändå lycka till. Sen var det klart sen innan att Martin (Rosén) fortsätter som tränare och jag har fått förfrågan om jag vill vara hjälptränare, men det här blir en annan grej. Jag gör det mycket för min egen utveckling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt