Annons:

TJUSTS VISION – DÅ SKA DAMLAGET GÅ UPP I ELITETTAN

Division 1-nykomlingen Tjust IF FF går på offensiven och har siktet inställt på att ta sig upp i elitettan säsongen 2026. Foto: Stefan Härnström

TJUSTS VISION – DÅ SKA DAMLAGET GÅ UPP I ELITETTAN

Tjust IF FF går på offensiven. På något annat sätt går det inte att tolka klubbens framtidsplan. 2026 är tanken att damlaget ska vinna division 1 och gå upp i elitettan. 

Annons:

Efter degraderingen från division 1 2022 svarade Tjust IF FF för en fullkomligt lysande säsong i division 2 i år. 

Damlaget är till nästa säsong tillbaka i division 1 och står inför en tuff utmaning.

”Nyligen gjorde Svenska fotbollförbundet om damernas serier. Tidigare fanns det sex division 1-serier i Sverige, men från förra året är det endast tre och därmed ännu tuffare konkurrens om platserna. När våra duktiga damer nu vann sin serie och avancerade till division 1 fick styrelsen ta ställning till om föreningen klarar av att gå upp, såväl organisatoriskt som ekonomiskt, och i annat fall var alternativet att börja om i div 4. Valet var enkelt – satsar vi inte nu så kommer vi kanske aldrig få ett lag i kommunen som spelar i division 1”, skriver Tjust IF FF i ett pressmeddelande. 

Så ser tränarstaben ut

Tjust IF FF är en förening som har både herr-, dam- och flera ungdomslag och nu har klubben satt upp en vision för framtiden. 

”Det är viktigt för föreningen att ha denna bredd på verksamheten, samtidigt som det görs en ordentlig satsning på damlaget. Målsättningen för damlaget är att under de två första åren bli ett etablerat lag i division 1 och att vi år tre ska gå upp i elitettan. Därefter kommer vi att sätta nya mål”, skriver Tjust i pressmeddelandet. 

Tjust kommer inom de närmaste veckorna presentera klubbens nyförvärv och spelarna som kommer kontrakteras. 

”Vi kommer att ha 18–20 spelare kontrakterade och därutöver kommer även några av våra yngre spelare få möjlighet att träna med A-truppen”. 

Det står även klart att Joakim Krüger fortsätter i rollen som huvudtränare och Åsa Kongstad kommer in som assisterande tränare. 

”Vi är mycket glada över att kunna knyta till oss Åsa med sin erfarenhet och kompetens och vi är övertygade om att Joakim och Åsa kommer att komplettera varandra mycket bra. Johan Jansson fortsätter som lagledare”. 

Tegenstam blir sportansvarig

Föreningen har även tillsatt en sportansvarig för damlaget för att stärka organisationen ytterligare. Herrlagets tidigare huvudtränare Pierre Tegenstam blir sportsligt ansvarig. Uppgifterna är bland annat att ha kontakt med och kontraktera redan befintliga och nya spelare, arbeta med befintliga och nya samarbetspartners, arrangera partnerresa och bjuda in till nätverksträffar. 

”För att satsningen ska lyckas måste vi organisatoriskt bli ännu bättre än vad vi har varit och det krävs även att kommun och näringsliv är med på tåget. Vår förhoppning är att både kommun och näringsliv tycker att det är stimulerande och intressant att stödja ett elitsatsande damlag i fotboll”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt