Annons:

Ännu en nyckelspelare lämnar VFF – Sjöblad klar för division 5-lag

Christopher Sjöblad lämnar Västerviks FF och kritar på för IFK Västervik i division 5. Foto: Stefan Härnström

Ännu en nyckelspelare lämnar VFF – Sjöblad klar för division 5-lag

Frånsett en säsong i IFK Västervik har Christopher Sjöblad spelat seniorfotboll för Västerviks FF hela karriären. Nu är forwarden klar för en återkomst till IFK Västervik. VFF har därmed tappat sju tongivande spelare till division 5-lag efter säsongens slut. 

Annons:

Christopher Sjöblad är starkt förknippad med Västerviks FF och har spelat för klubben på division 3- och division 4-nivå sedan 2011. En säsong har det blivit på annat håll. Det var 2019 när han spelade för IFK Västervik i division 4. 

Efter VFF:s degradering från division 3 tackar Christopher Sjöblad för sig och följer med Albin Liffner, Nils Alfonsson och Emil Bränning till IFK Västervik. Sjöblad är därmed tillbaka i IFK efter fyra säsonger med division 3-spel i VFF.

”Sjöblad är en fysisk spelare som är stark på huvudet, spelskicklig, men framför allt slutar han aldrig att kämpa”, skriver IFK Västervik på sitt Instagramkonto.

"Hunnit bli äldre, klokare och mer erfaren"

IFK Västervik är i full färd med att sätta ihop ett kompetent division 5-lag som inte kan ha något annat än serieseger som målsättning.

”Sedan sist jag spelade i IFK har jag hunnit bli äldre, klokare och mer erfaren. 2024 blir ett spännande fotbollsår. Med tanke på bredden och spetsen i truppen tror jag att varje träning kommer bli stentuff, plus att vi kommer vara med och kriga om seriesegern”, säger Sjöblad i en kommentar på IFK:s Instagramkonto. 

Nu har VFF, som ska börja om i division 4, blivit av med sju tongivande spelare till division 5-lag. Albin Liffner, Nils Alfonsson, Emil Bränning och Christopher Sjöblad har gått till IFK och Mehmet Tekbas, Fabian Ring och Simon Sandholm till H/T. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt